неделя, 8 февруари 2009 г.

Мъжете днес имат нужда от помощ

от milena_vn

Здравейте. Това е нещо, което един мой приятел- мъж написа:). Хареса ми и мисля, че в него има хубави и стойностни неща. Благословения: Милена:)

'Един от проблемите, които е толкова явен, че не мога да го пропусна да го кажа е - Жените се нуждаят от истински мъже
От неизвестно време мъжете са изчезващ вид .Бях чел едно проучваме и ако не се лъжа на 5 жени се полагат 1 мъж. Малко страшна статистика .
Проблемът все още повече се усложнява като имаме в предвид,че не всеки мъж е истинки мъж. Не искам да увеличавам статистиката 20 жени/ 1 истински мъж, но може и да е реалност.
На въпроса Защо може да има много отговори.
Хромозомите,възпитанието,околната среда,училището,приятелите. Могат да се кажат още много причини да няма мъже.
Много мъже не вярват в себе си. Те нямат увереност,че могат да се справят.Те постоянно си казват,че не могат. Дали да се прехвърли цялата вина върху родителите, или самия мъж или жените, които са имали пряк досег до живота му ?Може би всеки си има макар и малко вина.
Погледнете само една реклама по телевизията. Как представя мъжа - плеибой, глупав,егойст,запалянко, пияница, разсеян. Какъв ли не. Напоследък жената я представят като : властна,без задръжки,себелюбива,глезла. Нима това е истината - НЕ. Но хората вярват.
Да бъдеш мъж не е лесно в днешно време, нека си го признаем. И може би ако една жена разбираше това, може би малко повече загриженост би се породило в нея. Да трудно ни е! Борим се! Опитваме се да бъдем истински мъже! Стремим се към това! Понякога бавно напредваме, но продължаваме. Но, имаме нужда от помощ (дано никой мъж не ми се убиди,че съм откровен и казвам истината)
Както вие(жените) имате нужда един мъж да ви закриля,да се грижи за вас, да ви подкрепя и т.н.т. Така и ние имаме нужда, от подкрепа, разбиране,насърчаване.
Имаме нужда някои да ни помогнем да повярваме,че можем да успеем. Че найстина можем да бъдем истински мъже, които да бъдат отговорни.
Имаме нужда да бъдем насърчавани, съветвани(не всички могат да си признаят това), подкрепяни.
Знаете ли, че много жени не могат да осъзнаят какъв чудесен мъж могат да имат, ако само малко му помогнат. Никои не се ражда научен.
Има два пътя. Единият са жени, които вечно поучават свойте мъже. Вечно ги следят и им натякват какво искат от тях. Следят ги като сбъркат и ги упрекват. Те ги държат в окови и този път може да доведе до развод.
Другият път са жени, които обичат мъжете си. Те виждат,че не са идеални. Виждат техните грешки,често ги премълчават,защото вярват че мъжете им се стремят да стават по-добри и успешни. Помагат им да се справят със състоянието "затварям се в себе с за неизвестно време". Насърчават ги когато виждат, че се стремят да ги изненадат, да направят нещо простичко или нещо специално. Обсипват ги с любов когато те им правят подаръци. Радват се на присъствието им. Карат ги да се чувстват специални като техни съпрузи. Успокояват ги когато ги виждат угрижени. Определено този път води към успешен брак.
Истинските мъже са рядкост. Защо? Нека да не обвиняваме никои. Не можем да кажем : вината е само негова(на мъжа),защото може средата в която е израстнал да е лоша или взаймоотношенията на родителите му да са дали лош пример.
Хубавото е,че все още съществуват принцове на бели коне. Е може и да са на бели трабанчета, ама какво ви бърка като са принцове .
Да бъдеш истински мъж е толкова силно предизвикателство, колкото да бъдеш истинска жена. Сериозно е и трябва да се обърне внимание.
Всеки иска да е истински и неговата съпруга да е доволна от него. Едва ли има мъж, които иска да се проваля и да бърка постоянно. Но мили жени, ние имаме нужда и от вас. Помогнете ни да станем истински мъже и едни добри бъдещи съпрузи"