неделя, 26 юли 2009 г.

ШЕСТ СТЪПКИ КЪМ ГОЛЯМАТА ВРЪЗКА

1.Създайте едно приятелство
Понякога първото нещо, което ни привлича към някой друг е увлечението, влюбването. Това е нещо нормално. То включва нашите емоции, и чувства, и често е смятано от нас за любов. Влюбването е чувство на привличане. За разлика от него любовта устоява изпита на времето, защото тя е дълбоко посвещение на доброто на другата личност. Влюбването е често повърхностно.
Един по-добър начин (от влюбването) за да започнете връзка е чрез приятелство. Прекарвайте време заедно. Забавлявайте се заедно без натискът от идеята - “това е моето гадже”. Говорете. Израствайте един до друг.
Ако започнете с приятелството, дори след 20 години прекарани заедно, все още ще ви харесва да бъдете заедно. Много по-мъдро е да започнете като приятели отколкото като гаджета.
2.Избягвайте изолацията
Ако прекарвате време само с приятеля си или приятелката си, вие имате малко време за вашите собствени приятели, а така вероятно вие имате една бедна връзка.
В добрата връзка, дори когато двамата прекарват постоянно времето си заедно, те ще поддържат старите си приятелства и ще прекарват време и с други хора. Една добра връзка не включва пълна зависимост; тя включва взаимна любов и уважение които казват: “Обичам те толкова много, че искам да те споделя с твоите приятели.
3.Планирайте забавни и приятни срещи.
Обикновено срещите се състоят от вечери, гледане на филми и разходки. Все пак целта на срещите е да станете по-добри приятели, за това е важно да планирате срещите си, така че да ви помогнат да се опознаете един друг по-добре. Много срещи са скучни, защото хората правят все едни и същи неща, на едно и също място и по едно и също време. Еднообразието може да направи дори една добра връзка да се провали, така че бъдете изобретателни. (Няколко идеи ще намерите накрая на този наръчник.)
4.Не бъдете заедно просто заради сигурността.
Едно от най-трудните неща в живота е да прекъснеш една връзка. Въпреки това, често се налага да бъде направено. Много връзки продължават твърде дълго за да бъдат наистина здравословни. Тогава когато те приключат има твърде много емоционална болка и травми. Често единия или и двамата партньори ще се опитат да възстановят връзката. Но няма нищо по-лошо от това да се опитваш да съчетаваш нещо, което не може да бъде съчетано. Ако се държиш за тази връзка просто заради сигурността, която тя ти предлага, събери цялата си смелост и я прекрати. Колкото по-скоро го сториш, толкова по-лесно ще бъде.
Понякога не знаем как да се държим с човека, с когото сме прекратили връзката си. Опитайте да запазите приятелството си. За да може това да стане, вие трябва да избягвате клюкарството или разказването на отрицателни неща за вашия “ЕКС”.
5.Помнете, че предбрачната връзка е подготовка за брака
Не всеки човек с когото се срещате ще бъде този, за когото искате да се ожените, но повечето хора с които се срещате ще станат нечии брачен партньор. Също така, един ден човека, с когото се срещате ще бъде този за когото бихте пожелали да се ожените. За това срещането е една подготовка за брака. При срещите вие ще научите много за типа личност, за която бихте искали да се ожените. Когато се срещате с множество различни типове хора вие ще придобиете една по-добра представа за този, който бихте искали да бъде ваш съпруг или съпруга.
Учудващо е, когато двама души, които са се срещали само един с друг планират да се оженят. Повечето хора се нуждаят да общуват с повече хора, преди да се спрат на една единствена, специалната, доживотната връзка.
Друго предимство на срещането е, че вие придобивате една по-добра идея за това как да се отнасяте към противоположния пол в различните ситуации. Това може да ви научи на различни важни неща за вас самите и за това как да се държите с друг човек. И тези уроци ще ви помогнат да станете по-чувствителен и да постъпвате по-подходящо, когато вече сте готови да се ожените.
6.Избягвайте твърде бързото сближаване.
Разгледайте този сценарии: Тим и Сю се харесват. В действителност, те си мислят, че се обичат. Те не възнамеряваха да се ангажират физически, но го направиха. Наречете го любопитство, страст, сексуален инстинкт или просто удоволствие от взаимното докосване. Както и да го наричате те имаха интимност, но нито единия, нито другия беше емоционално готов да приеме дълбокото себеотдаване, което върви заедно с физическата интимност. Връзката им започна да се влошава, докато накрая скъсаха. Това е много лошо, тъй като те биха могли да бъдат чудесна двойка. Вместо това те трябва да преживеят болката, емоционалните последствия от прибързаната физическа интимност.
Ако имате или искате да имате една специална връзка, напредвайте бавно, много бавно. Това специално приятелство си заслужава да почака и бавните стъпки са най мъдрите решения, които някога може да направите. Не е срещан нито един случай, при който някой да е изчаквал с физическата близост в една връзка и да е съжалявал след това за чакането. Но със сигурност не може да се каже същото за обратния случай.

Източник: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар