неделя, 26 юли 2009 г.

ДАЛИ ТОВА, ЧЕ СИ ВЛЮБЕН МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ ПРЕДБРАЧНИЯ СЕКС?

Допълнителни въпроси:
“Защо не, ако се използват противозачатъчни средства?
Защо не, ако се обичат истински?
Защо не, ако те ще се оженят?”
Най-любящата, сексуално-пълноценна връзка, която може да съществува между двама души е брака. Казвам брака, защото не е възможно да съществува нищо пълноценно извън него. Ако обичате някого толкова дълбоко, колкото мислите че го обичате, вие ще желаете да живеете с него. Вие ще желаете да споделите с него всичко. Вие бихте искали да бъдете заедно завинаги и това е добре. Тогава когато се ангажирате с предбрачен секс, това означава, че нещо липсва във връзката ви. Липсва ви най-доброто.
1.Когато сте влюбен, чакането ще помогне на връзката ви да стане по-добра. Сексът е начин да изразим любовта, но не е единствения начин за това, а още по-малко най-ефикасния. За да изградиш една връзка е необходимо време – време в което да разговаряш с другия и време да правите заедно различни неща. Когато спите заедно без да живеете заедно, сексът има склонност да отнеме възможностите да изразявате любовта си по други начини. Но когато оставите секса настрана, вие ще можете да насочите вашата енергия в това да се опознаете един друг по-добре. Това, разбира се поставя вашата връзка под напрежение. Въпросът е, какво правите двамата като двойка с това напрежение. Използвате ли го за нещо полезно? Дали това ви разделя или сближава? Ако не можете да се научите да си помагате един на друг да израствате като личност над това напрежение, тогава дали ще можете да си помагате един на друг да преодолявате напрежението на живота?
2.Предбрачният период или годежът е сам по себе си един период на проверка за степента на посвещение. Ти все още можеш да се откажеш. Около 50% от хората, които са се оженили, преди това са били поне веднъж сгодени за друг. Така че, това се случва често. Много годежи не провървяват. Така, когато се разделите, ако сте правили секс преди това ще бъде много по-болезнено за вас. Сексът ви свързва по един начин, който ви променя. За това е най-добре да почакате до брака.
3.Половия акт, не е задължително чак толкова прекрасен първите няколко пъти, дори и в брака. Изисква време (често дори години), търпение и добро физическо разположение за мнозинството от хората, за да могат да преживеят искреното, любящо, пълноценно преживяване. Идеалната ситуация е да се израства в сексуалната връзка с човек, който вече е посветил целия си живот на вас.
4.Ако планирате брак, вие трябва да очаквате с нетърпение един нов, пълноценен живот на взаимно споделяне. Това не е само секс, разбира се, това е живот. Той включва работа, готвене, избор на това, къде да живеете, ваканции и вероятно сътворението на ново човешко същество. Как искате да започне този ваш нов живот? Тайно, в някое скришно място? Или с голямо празненство и меден месец, в който да сте щастливи заедно, напълно отдадени един на друг. Искате ли да започне, когато сте само отчасти сигурни, че постъпвате правилно или когато сте заедно с всичките си приятели и публично заявявате, че посвещавате себе си на другия?
5.Предбрачния секс ще разруши вашата близост и връзка с Бог. Може би не ви интересува. Но ако Бог значи нещо за вас ще се интересувате от това. Не можете да слушате съветите, които Бог ви дава и да правите точно обратното. Радостта ви от връзката с Него ще изчезне. Тогава молитвата и общуването с други християни ще изгуби своето голямо значение за вас. Така духовният ви живот ще умре с една тиха смърт. Може дори да не осъзнаете, как е станало това, докато не се събудите една тъмна нощ в живота си, разбирайки, че Бог го няма.

Източник: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар