сряда, 18 април 2012 г.

Какво е любовта?


Имаме любовта с "АКО". Всички ние сме я получавали и давали.
 "Ако си добро дете, мама ще те обича."
 "Ако наистина ме обичаш, ще спиш с мен..."

 Това, скъпи мои, е една себична и евтина любов. Тя трае само докато са изпълнени условията. Ако едно момиче е "обичано" от своя приятел и от това забременее, изведнъж любовта й бива отнета и той се измъква. На него не му се поема отговорност. Момичето си мисли: "Защо той ме изостави? Не ме ли е обичал?" Докато условията са били изпълнени, той е можел да я обича, но условията са се променили и сега той не иска и да чуе за нея.
 Любовта "АКО", любовта, която е свързана с условия, в крайна сметка действа разрушително, разочарова, и всъщност не е никаква любов. Една любов, която трябва постоянно да бъде печелена и заслужавана, която струва огромни усилия, за да се изпълняват определени изисквания, не заслужава да бъде наречена любов!
 Повечето хора имат такива любовни отношения. Ти също ли? Я провери!

 Освен това познавам и любовта "ЗАЩОТО". Това е "по- благородната" форма на любов.
 "Обичам те, защото си много красива!"
 "Обичам те, защото ми даваш сигурност."
 "О, знаеш ли, обичам го, защото той е толкова забавен..."

 Това звучи доста добре, нали? Човек иска да го обичат заради това, което е и което прави, не е ли така? Да ни обича някой заради това, което сме и което правим, изглежда по- безопасно. Но какво ще се случи, ако въпросният срещне някоя още по-красива? Или ако тя срещне някой още по-забавен? Освен това и всеки човек си има една тайна страна, която не непременно иска да представя на околните. "Личното Аз" се крие като тъмната страна на Луната, която много малко хора, или дори съвсем никой не познава. Човекът, който е обичан заради някакво определено качество на характера или някакви определени способности, вероятно много ще се пази да не види другият как изглежда отвътре – от страх, че ще бъде по-малко приет или дори отхвърлен.
 И така, явно тази любов не е чак толкова благородна, колкото се представя. Я попитай защо те обича някой!

 И накрая искам да представя любовта "ВЪПРЕКИ ЧЕ". Това е любовта, която е постоянна и безусловна. Тази любов е най- красивата и най-чистата любов, за която всички ние копнеем в душата си. Това е любовта, която не поставя условия!
 "Обичам те, какъвто и да си отвътре. Обичам те, независимо как ще се промениш. НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ НИЩО, КОЕТО ДА ТЕ ОТДЕЛИ ОТ ЛЮБОВТА МИ. ОБИЧАМ ТЕ ПОСТОЯННО!"
 "Зная всичко за теб, познавам недостатъците ти, зная грешките ти и въпреки това те обичам и ще те обичам винаги!"
 "Не те обичам заради качествата ти и защото ти си толкова достоен за любов, а те обичам, защото те обичам. Тази любов искам да ти дам."

 Между другото, това е любовта, на която ни учи Библията и с която Бог ни обича!
 "Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя единороден Син!"
 "А Бог доказва своята любов към нас с това, че Христос умря за нас, когато бяхме още грешници."
 "Бог е любов!"

 Бог ни обича, въпреки че ние не сме достойни за обич. Бог ни обича, въпреки че ние не се държим така, както той очаква от нас. Ние не можем да заслужим любовта му, нито да я направим по-голяма, нито да я изгубим. Все едно кой си и какъв си, той те познава напълно. Можеш да дойдеш при него и той ще те приеме такъв, какъвто си. Няма нужда да се правиш на нещо друго. Той иска да те прегърне.
 Аз сам преживях това в живота си! Тази любов няма да те разочарова!

 Автор - неизвестен

Няма коментари:

Публикуване на коментар