петък, 25 февруари 2011 г.

Щастлив и като несемеен


Времето, когато още не си семеен може да бъде благословен сезон в твоя живот, ако ти позволиш това да бъде така. Ти може би си мислиш, че това е проклетия и че аз не знам каква е твоята ситуация. Но аз знам, че Бог има чудесен план за твоя живот, който далеч надминава всички твои мисли, надежди или представи и ти можеш да го пропуснеш, ако не разпознаеш сезона.Бог те е поставил тук, в тази нация, в това семейство, в този период от човешката история с някаква цел. Колкото по-бързо откриеш съдбата, която Бог има за теб и се включиш в нея, толкова по-удовлетворен ще бъдеш. Отговорът не е извън теб - в друг човек или взаимоотношение. Отговорът е вътре в теб. Какво правиш на мястото, където си посаден? Плодоносен и верен ли си там, където се намираш или непрекъснато си мислиш, че в чуждата градина тревата винаги изглежда по-зелена?

Божието време

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

ЗАЩО ДА НЕ ИЗБЪРЗВАМЕ СЪС СЕКСА?



Йоливинд Бенестад
Сексът е един от Божиите дарове за нас. Бог иска сексът да е нещо положително в нашия живот, но често ние злоупотребяваме с него. Как искате да използвате този дар? Тази брошура изтъква някои причини, поради които си струва да чакаш докато се ожениш, за да имаш сексуални взаимоотношения с твоя партньор. Които чака за нещо добро накрая бива възнаграден.
1. Сексуалният контакт и други интимни сексуални преживявания с партньор, когото обичате, създава силна връзка между вас двамата. Това е вярно дори когато няма някаква основа за сериозна връзка с цел брак. Много вероятно е сексът да ви затрудни в опитите да откриете дали връзката ви се основава на истинска любов или е по-скоро въпрос на влюбване и физическо привличане. Така можете лесно да поддържате една връзка, на която всъщност трябва да сложите край, и дори да се ожените един за друг. Тогава странно ли е, че често след подобно начало настъпват сериозни проблеми в общуването…?

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Как да срещнеш точния човек за теб?

“Добре е човек да така да остане, както си е... нежененият се грижи за това, което е Господне, как да угажда на Господа, а жененият се грижи за това, което е световно, как да угажда на жена си “
“Тъй щото, който омъжи дъщеря си девицата добре прави, но който не я омъжи, ще направи по- добре” (I Кор. 7: 8, 32, 38)
Много дълго време не разбирах тези стихове. Господи, как можеш да искаш това от нас? Как може да мислиш, че е по- добре да бъдем сами? Ама, Боже, аз имам нужда от мъж! И наистина не можех да си го обясня. Докато един ден не срещнах една жена...