понеделник, 24 август 2009 г.

Когато си несемеен


Тъй като много oт секс зависимите са несемейни чувстваме, че е важно да включим тази страница в нашия сайт. Пиша тази страница за човека, които е поставил вярата си в Исус Христос и желае да живее за Бога. Ако не сте повярвали в Исус , моля посетете нашата страница "Стъпки за спасение" .
Трудно е да чакаш. Библията казва: "Господ е добър към тези, които Го чакат, към душата, която Го търси." (Плач Ерем. 3:25 англ). Понякога е трудно да чакаме Бог за неща, които искаме или се нуждаем. Когато бях младеж, си спомням как ме чукаха хормоните. Сексуалните мисли бяха често в ума ми. Идеята за чакане да стана на двадесет и няколко, да се оженя и се наслаждавам на секса не ми харесваше. С моята гордост и нетърпение, започнах да мастурбирам, да гледам порнография, да търся гаджета, които да задоволят моите изгарящи желания.
Чакането на Бог е може би най-трудно, когато се надяваме и молим правилния човек да са появи. Независимо дали сте млади и се борите с хормоните, или по-стари и се борите с депресията, вярата, че Бог ще посрещне вашите нужди за партньор и любов е предизвикателство. Нашата вяра в Бога не трябва да отслабва, когато сме изправени пред въпроси като: "Ще имам ли възможност да се радвам на секс в брака?", или "Ще бъда ли несемеен цял живот?", или "Защо женените хората могат да се наслаждават на дара - секс, а аз трябва да съм без него? ", или "Бог дали не ме е забравил? "
Позволете ми да Ви насърча, че Бог има добъри планове за вас.
Еремия 29:11 казва: "Защото Аз знам плановете, които имам за вас," заявява Господ, "планове за успех, а не за провал, планове да Ви дам надежда и бъдеще" (англ). Изсква се стъпка на вяра да повярваме, че Бог има добри планове за нас, особено ако остаряваме и нещата изглежда не се получават.
Помислете за Авраам, които беше на около 85, когато Бог му каза, че ще има син. 15 години по-късно, Сара роди Исак. Обзалагам се, че тези 15 години са били дълги и тихи, което било много трудно за Авраам да продължи да вярва в това, което Бог му е казал. Да чакаш за брак може да бъде подобно предизвикателство на вяра. Библията ни казва, че Бог има добри планове за нас..., че Той ще ни сложи короната от "милосърдие и благи милости" (Псалм 103:4), трудно е да повярваме, особено когато се отнася за брачен партньор и често оклюмваме. Помнете, че Бог е Бог на невъзможното (Мат. 19:26). Дори когато изглежда, че нещата няма да се случат, Той може да направи чудо за вас.
Ето някои предложения, които ще ви помогнат да останете чисти като не семейни:
Не гледай порно и не мастурбирай: Когато правим неща, които насочват ума и очите ни към похот, ситуация става още по-невероятно трудна. Порнографията и мастурбацията често са натрапени като безобидни сексуални навици за несемейните, но далеч не са толкова безвредни, защото порното прониква в съзнанието ни със зли мисли, докато пък мастурбацията засилва пристрастеността ни чрез модели на мислене.
Моли Бог за подходящ брачен партньор. Ако имате желание да се ожените, насърчавам ви да се молите на Бога за подходящ брачен партньор и да Му се доверите, че Той ще ви го доведе на Неговото време. Когато Бог създаде Адам, той разпозна необходимостта на Адам от съпруга. И каза: "Не е добре за човека да бъде сам." Бог реши да направи Ева за него и я доведе при него. Адам беше въодушевен, тъй като Ева беше всичко, за което е мечтал (и даже повече от това).
Търсете Господа: След като сте помолили Бог за съпруг/а, използвайте времето си да търсите Бога и работете върху взаимоотношенията си с Него. Бог ни казва: "Но първо търсете Неговото царство и Неговата праведност, а всички тези неща ще ви се прибавят "(Мат. 6:33 англ). Здравият брак със сигурност може да бъде част от нещата, които Бог ще ви даде, ако търсите първо царството Му. Всеки път, когато сте изкушени да се притеснявате затова, че все още нямате съпруг/а, припомнете си Филипяни 4:6-7 и изповядайте за себе си, че получавате Божията мир. Намирам това за много ефективно в моя собствен вървеж за нещата, за които съм се доверил на Бога.
Не гледай наоколо на другите хора и на техните ситуации. Толкова е лесно да се огледайте и да се чудите защо Бог благословя другите хора, а вас не. Имайте предвид, че сте специално проектирани и единствени по рода си.
Бог има специална цел и план за живота ти, като на никой друг. Техните ситуации и цели в живота са различни от вашите.
Помоли Исус за помощ в съпротивата на изкушенията. Не забравяйте, че имате Исус с вас през цялото време. Неговият Дух - Святият Дух - живее с вас и във вас, Исус е добре запознат с предизвикателствата на несемейния живот. Той живя като несемеен човек в продължение на повече от 30 години. Библията ни казва, Той беше изправен пред всяко изкушение (включително и сексуално) и затова е в състояние да ни разбере във всяко изкушение, което срещаме. Той е в състояние да ни подкрепи да се съпротивим на изкушенията (Евреи 2:17 -18; Евреи 4:15). Когато Му се молим да ни помогне да се съпротивим на изкушения, не се стеснявайте да Му кажете за вашето безсилие - той ви разбира и ще ви помогне.
Победи лъжата с истина: Дяволът се стреми да отслаби нашата вяра и да ни впримчи в грях. Всеки аргумент, който представя се основава на лъжа. Истината разчупва властта на дяволските лъжи. Когато разберем истината, ще бъдем свободни от робството на лъжите (Йоан 8:31-32)
Лъжа
Истината
Съвсем сам съм
Бог е с вас през цялото време.
Неговият Дух живее във вас като последовател на Исус (Римляни 8:10-13). Бог те е осиновил като син (Римляни 8:15-16).
Бог няма план за моя живот
Бог има добри планове за вас (Еремия 29:11-14).
Той иска да ви благослови и с добри неща (Псалм 103:2-5). Ако го почитате с живота си, и Той ще ви почете (Псалм 5:12).
Аз не мога да се съпротивя на тези изкушения
С Божията помощ, Вие можете да устоите на всяко изкушение (1 Коринтяни 10:13, Римляни 8:11,13)
Вие сте нищо, ако не сте сексуално активни
Вие сте високо оценени от Бог (Псалм 139:13-18). Сексът извън брака е грях.
Вие огорчавате Бог, когато сте сексуално активни несемейни.
Живот в сексуална чистота, като несемеен е почитане на Бога. Тя е форма на духовно поклонение (Римляни 12:1-2). Независимо, че светът може да ви се присмива, вие угаждате на Бога. Той ще ви благослови за това (Плач Ерем.3:25, Матей 5:6,7,10-12).
Имам право да се ползвам от секса, като несемеен
Твоят Създател те е направил със сложен замисъл. Твоята сексуалност е силна част от това кой сте. Тъй като сексът, създава връзки между хората, емоционални, духовни и физически, затова Бог е заповядал, те само да се създават в областта на сигурността и посвещението в брака. Това увеличава интимността и сигурността за децата, които могат да бъдат създадени като резултат. Сексът е дар от Бога за тези, които се посвещават на брака. Вашето "право" да се ползвате от секса като несемейни, не е нищо повече от доброволно извършване на грях.
Сексът е основна необходимост за съществуване
Мога ли да живея без секс? Разбира се, желанието за сексуална обвързаност може да бъде много силно, но е възможно да се въздържим. Павел, Исус и Йоан Кръстител бяха не семейни хора, които доказаха, че животът без секс е възможен. Павел споменава в посланието си, че да си несемеен може да бъде подарък от Бога (1 Коринтяни 7:1,7,8). Той също посочва, че несемейният може да съсредоточи вниманието си върху това да угажда на Бога по всеки начин, когато семейните хора не могат да правят така (1 Коринтяни 7:32 - 35).
Бог ме наказва за моя грях, като ме държи несемеен
Тъй като Исус понесе всяко наказание за нашия грях на кръста, Бог вече не ни е ядосан, когато съгрешаваме. Естествените последици от нашия грях често може да изглеждат като че ли Бог е срещу нас, когато в действителност ние просто жънем това, което сме посяли. Въпреки, че Бог може да не премахне последиците от нашите грехове, Той често предлага прошка и изцеление. От друга страна обстоятелствата нямат нищо общо с греха в нашия живот. Вероятно Бог има различен план за нас, отколкото ние очакваме. С надежда ще се доверим на Бог за точното време за всичко в нашия живот и ще продължим да го следваме.
Моят брак няма да бъде успешен, ако не съм сексуална супер звезда на моята първа брачна нощ
Ти може би си се хванал на това, но това е хитра лъжа, която ни кара да си мисли за първата брачна нощ като за изпит. Хората имат непреодолимо желание да бъдат сексуално опитни, за да може техният партньор да ги обича и приема. Те започват да гледат порно или да експериментират с пред брачния секс, за да си увеличат "нивото на умение." Истината е, че колкото с по-малко опит в секса пристъпиш в твоята първа брачна нощ, толкова по-добре. Колкото по-малко сексуални спомени като "багаж" имате, толкова по-малко вероятно е да сравнявате партньора си с бивш любовник / чка или порно звезди. Първата брачна нощ трябва да бъде началото на един чудесен сексуален живот в брака, където вие и вашият партньор растете в интимност заедно. Най-добрият секс се получава, когато интимността ви е на най-високо ниво, но отнема време, за да изградим интимност. Всеки човек реагира малко по по-различен начин и част от насладата в брака е да разбереш от какво вашия съпруг / съпруга изпитва най-голямо удоволствие.
Накрая, осъзнахте ли вече, че да сте несемейни е една отлична възможност да развиете взаимоотношенията си с Бог? Апостол Павел беше един от най-големите несемейни хора в Библията. Той посочи няколко причини, че да си несемеен това помага да развиеш взаимоотношенията си с Бога. Нека погледнем този пасаж:
1 Сега за въпросите, по които ми писахте: Добре е човек да не се жени.
7 Бих искал всички мъже да са, както съм аз. Но всеки има своя собствен дар от Бога; един има този подарък, друг има друг.
8 Сега на неженените и вдовиците казвам: Добре е за тях да си останат несемейни, като аз съм. 9 Но ако не могат да контролират себе си, те следва да се оженят, защоте е по-добре да се оженят, отколкото да изгарят от страст.
28 Но ако се ожените, не съгрешавате, и ако девица се омъжи, тя не съгрешава. Но тези, които се оженят, ще се сблъскват с много неприятности в този живот, а аз искам да ви предпазя от това.

32 Бих искал да не се безпокойте. Несемейният човек е загрижен за Господните дела - как може да угоди на Господ. 33 Но един женен човек е загрижена за делата на този свят - как може да угоди на съпругата си- 34 и интересите му са разделени.
Несемейната жена или девица е загрижена за Господните работи: Нейната цел е да бъде посветена на Господа и в двете в тялото и в духа. Но омъжената жена е загрижена за делата на този свят - как може да се хареса на съпруга си. 35 Аз казвам това за ваше собствено добро, не да ви ограничавам, но да можете да живеете по правилния начин, категорично предадени на Господа.
36 Ако някой мисли, че действа неправилно, към девица, за която е сгоден, и ако тя вече напредва на години и той се чувства, че трябва да се ожени, той трябва да направи, както той иска. Той не съгрешава. Те трябва да се оженят.
37 Но човекът които е решил този въпрос в своя ум, не по принуда, но под контрола над собствената си воля е решил да не се ожени - този човек също постъпва правилно.
1 Коринтяни 7:1,7-9,28,32-37 /англ./
Обобщение:
•· Добре е да останете несемейни, при условие, че можете да запазите себе си от изгарящата страст (1,8-9) . ... Ако сте решили в ума си и имате контрол над волята си, ще бъде по-добре да не се жените (37).
•· Бракът причинява проблеми в плътта - "физически и земни неприятности" (разширена Библията, 28). Омъжените хората естествено имат посвешението си, раздвоено между угаждането на Бога и на техните партньори (33).
•· Безбрачието може да бъде подарък от Бога (7). Подобно на Исус и Павел, хора, които имат този дар имат изключителната възможност да живеят и служат на Бога. Те са съгласни да живеят без секс.
•· Несемейните хора имат възможността да бъдат изцяло посветени в това да угаждат на Господа, да вършат работата Му, без да си отвличат вниманието към брака (32-35).
Всеки от нас е несемеен в малка част от живота си. Ако успеем да посветим себе си изцяло на Бога, докато сме несемейни, ще бъдем много по-добре подготвени за какъвто и план Бог да има за нас.

Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=31

Как действа порнографията

Порнографията в различните й форми е станала достъпна за почти всеки. С помощта на интернет, видеоклипове, кабелна телевизия, сателит и списания, хиляди или може би милиони хора стават пристрастени към порнографията с всеки изминал ден. Въпреки, че секс индустрията подценява въздействието на порното за обществото истината е, че порнографията дълбоко вреди на хората.
Порнографските изображения са замислени да привлекат нашата човешка склонност към похот и "сексуално идолопоклонничество." Нека да разгледаме двете думи по отблизо:
Похот: Речникът на Уебстер определя похотта като "силно или необуздано сексуално желание", "интензивен копнеж, страст" и "съзнателен импулс към нещо, което обещава наслада или задоволство в постигането му." Проблемът с похотта е, че тя се основава на егоизма и работи в противоречие с любовта. В действителност това е точно обратното на любовта (виж: "Похот срещу любов"). Когато се подхранва, тя може да прерасне в неконтролируема сила. Като опустошителен огън, похотта може да погълне човешкото внимание, време и ресурси.
Библията идентифицира 2 основни вида похот, чрез които хората са изкушавани: "пожеланието на очите" и " похотта на плътта" (1 Йоан 2:15-17). Порнографията доставя и двата вида - визуална стимулация, която стимулира плътското ни желание за секс, и похот. Тя също дава и гориво за похотта чрез запомнянето на сексуалните образи. С помощта на специални хормони, освободени в мозъка ни по време на сексуална възбуда, порно снимките биват държани в нашите умове много повече от други не сексуални образи.
Сексуално идолопоклонничество: Според Речника на Уебстър идолопоклонничеството е "поклонение на физически обект като на бог" или "прекомерна привързаност, преданост към нещо." Поклонението означава да покажа "прекомерно уважение или възхищение, преданост към обекта на почит". Много хора не могат да осъзнаят, че порнографията им е помогнала да развиват прекалена или неразумна преданост към секса.
Зяпайки порнография с часове, самозадоволяване от сексуални изображения и често фантазиране за секс са форми на поклонение пред секса. Хора, които имат такива практики откриват, че сексуалните образи са постоянно в главите им. Умовете им са се превърнали в "умствени олтари " за секс (за повече виж: "Сексуално идолопоклонничество").
За съжаление, мощното действие на порнографията води много хора в сексуална зависимост. Живот, посветен на порнографията или дори само случайно поглеждане може да окаже множество вредни странични ефекти. Ето са само някои, на които сме свидетели:

 • Извращения (хомосексуалност, содомия, бисексуалност, транссексуалност, фетишизъм и т.н.)

 • Раздразнителност, сприхавост, избухливост

 • Сексуален дисбаланс

 • Сексуално неудовлетворение

 • Самозадоволяване /мастурбация/

 • Лъжи и измама

 • Неконтролирани мисли

 • Духовно потисничеството

 • Семейни неразбирателства /разорения/ развод

 • Покварено възприемане на действителността

 • Изкривени междуличностни взаимоотношения

 • Промяна до неузнаваемост

 • Страх

 • Повишена склонност към сексуални престъпления

 • Вина и осъждане

 • Загуба на надежда

 • Депресия

 • Невъзможност да дадеш или да получиш любов

 • Духовна смърт

 • Измъчвания

 • Покварен ум

 • Замъглено разбиране

 • Загуба на разпознаване между доброто и злото

 • Безразборни връзки

 • Похотливи очи
(виж: "Разказите за унищожителното действие на порнографията" - примери от реалния живот)
Много от посочените реакции отразяват факта, че има и духовен аспект на порнографията и секс зависимостта. Исус ни дава ключа за това в Матей 6:22-23 /от англ/:
"Окото е светилото на тялото. Ако очите ти са добри, цялото ваше тяло ще бъде в светлината. Но ако очите ви са лоши, цялото ви тяло ще бъде в тъмнина. Ако светлината ви е мрак, колко голяма ще бъде тъмнината!"
Порнографията е форма на тъмнина, която следва правилото, описано от Исус. Когато хората гледат порнография те "отварят" живота си за тъмнината през очите си . Произтичащите последици от мрака могат да се видят в нашия списък по-горе.
Силата за освобождение е на разположение

Установили сме, че човек желаещ свобода от сексуална зависимост се нуждае от духовна помощ, за да получи пълна свобода. Единственият източник, който познаваме за надеждна и явна помощ е Исус Христос. Лично сме преживяли Неговата разрушаваща зависимостта сила и се радваме да споделим повече информация за това с тези, които се интересуват.

Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=13

Защо порнографията е толкова вредна

Защо порнографията е толкова вреднаЕ, какво толкова лошо в порнографията?

Прекарах 20 години или повече, преследвайки порнографията в различните й форми. Oткакто бях освободен, през 1998 г., през годините, Бог ми помагаше да видя и разбера Неговата гледна точка за порнографията. Създадох страницата, за да споделя тази перспектива и да отговоря на въпроса: "Какво й е толкова лошо на порнографията?" Като цяло, порното влияе отрицателно на всеки зрител, независимо от религиозните убеждения, вероизповедание, пол или възраст. Ето моят списък от причини, които обясняват това:

1) Порнографията храни пожеланието на очите и похотта на плътта, които никога не са задоволени. Тя оставя у зрителя ненаситен апетит за все повече и повече, за постигне на същата "сексуална висота." Той лесно заробва хора към собствения им ненаситен глад и отваря врати към други форми на злото, като гняв, злоупотреба, насилие, омраза, лъжа, завист, натрапчивост и егоизъм. Силата на порното се открива, когато порно зависимият се опитва да спре навика си, което е почти невъзможно без помощ.

2) Порнографията настройва ума на зрителя да мисли постоянно за секс. Тя изкривява и извращава мисленето им до такава степен, че сексът е ненужно завишен в техните мисли. Порнографските изображения, са запечатани в мозъка на зрителя с помощта на хормони, освободени по време на сексуална възбуда. Дори ако човек реши да спре гледането на порно, миналите изображения могат да останат с години или дори за цял живот.

3) Порнографията насърчава разрушителната практика и може да доведе до прогресивно пристрастяване. Например, порно сайтове, обикновено имат линкове, показващи всякакъв вид сексуална перверзия, като порно с деца, хомосексуалност, содомия, некрофилия (сексуален интерес към трупове), мазохизъм (удоволствие от насилие или страдание), изнасилвания и садизъм (удоволствие от причиняването на физическа или психическа болка на други). Зрителите, гледали такива неща, естествено увеличават вероятността и те да опитат да действат според това, което са видели. Това може да доведе до сексуални престъпления.

4) Порнографията засилва наклонността да се самозадоволяваш, вместо да споделиш общението си с друг. Например, мастурбацията обикновено придружава гледането на порнография, засилва егоцентричната сексуална ориентация (т.е. похотта), което може да отнеме способността на човек да даде и да получи любов.

5) Пристрастяването към порнографията може да доведе до дългове. Удобството на кредитните карти и транзакциите по интернет, насърчава скрит разход без ограничение. Освен това, порнографията е наводнила общото интернет пространство със съблазнителни рекламни снимки ("закачалки") и имейли, който примамват потенциалните зрители с безплатно порно. Веднъж хванат с безплатен порно сайт, зрителят трябва да плати, за да види повече.

6) Чрез гледане и / или закупуване на порно, зрителите са в подкрепа на порно индустрията и улесняват нейния растеж. Чрез гледане на порно, зрителят също допринася за сексуалната експлоатация на този или на това, което гледа.

7) Гледането на порно може да навреди на семейните връзки на зрителя, да не споменавам шансовете, че неговия или нейния съпруг и децата могат да намерят материала. Порнографията също може да вдъхнови зрителя да опита кръвосмешението, което често се среща. Порното може да вдъхнови и други неща у зрителя (което от своя страна може да повлияе отрицателно върху семейството му) включително сексуално неудовлетворение, лъжи, злоупотреби, афери, дългове, насилствено поведение и ирационално мислене. (виж "Разкази, показващи разрушителното действие на порнографията").

8) Гледането на порно по време на работа може да навреди на репутацията като намали производителността и доведе до изгубване на работа. Тя също може да вдъхнови нездравословни и / или неподходящи взаимоотношения с колеги.

9) Гледането на порно може да увреди у зрителя сегашния или бъдещия му сексуален живот в брак. Зрителите на порнография може да открият, че е трудно да се насладят на истинска интимност със съпруга/та си, когато си мислят или фантазират за някой друг! Освен това, порното изгражда едно нереалистично възприемане за сексуалните отношения. Порнографският секс е режисиран, направен така, че да носи наслада на зрителя. Той отнема това, което Бог е планирал, а именно сексът да бъде интимен израз на любовта между мъжа и жената и го е направил публичен и за развлечения. Когато някой гледа сексуални снимки на други хора за развлечение, той или тя вече има понижена стойност за секса. Това на свой ред ще накърни тяхната оценка и стойност за секс с техния съпруг/а.

10) Гледането на порно ще увеличи у зрителите склонността към лъжа, защото той или тя ще има естествено желанието да го запази в тайна, за да избегне критиката, объркването, срама и / или желанието да се предадат на навика си.

11) Гледането порно може да доведе до зависимост от мастурбация.

12) Гледането на порно носи сериозни духовни последствия (виж страницата с "Последици"). Например, тя отваря врата за духовно потисничество и объркване в живота на зрителя. Силата на порнографията е много зла. Тя се стреми да контролира и доминира живота на зрителите, като позволява и на други форми на злото да получат влияние над човека. Щом веднъж човек започне да търси порно, очите му стават врата за злото да влиза в него. И в последствие злото може да притъпи у зрителя способността да разпознава доброто от злото. Тъй като традиционните морални ценности са замъглени, объркването лесно настъпва.

13) Гледането на порно помага да започнете да вярвате в лъжите, които то подкрепя. Ето някои от тях:

 • Сексуална свобода е равна на щастие
 • Развратеният секс (хомосексуален секс, кръвосмешение, и т.н.) е по-забавен от "нормалния" хетеросексуален секс
 • Няма никакви последствия на сексуална безразборност
 • Сексуалното изразяване е право, то не е дадено от Бог или подарък определен от Бога
 • Можете да живеете здравословен живот с порно изображения плаващи в ума ви
 • Порнографията не вреди на никого
 • Сексът е нещо, което може да бъде правено преди всичко за собствено удовлетворение
 • Порно звезди са най-щастливите хора на земята
 • Възрастните може да гледат порно без никакви трайни странични ефекти
 • Порнографията ще помогне на сексуалния ми живот
 • Порнографията е просто нещо безобидно, което всеки гледа

За повече информация виж още: "Лъжите на порнографията".


Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=14

Лъжите на порнографията

Лъжите на порнографията


Лъжи за сексуалните грехове, зависимостта и свободата
Лъжите са основата на изкушенията, които срещаме в сексуалната зависимост. Дяволът е главният лъжец. Исус обяснява, "Той [Сатана] е убиец от самото начало, не обича истината и в него няма истина. Когато лъже той говори на родния си език, защото той е лъжец и баща на лъжата" (Йоан 8:44 англ).
Хората първо бяха изложени на Сатанинските лъжи в Едемската градината. Сатана каза на Ева, че Бог е скрил добри неща от нея. Щом тя започна да се съмнява в Бога, беше съблазнена от плода и съгреши. По същия начин, Сатана ни изкушава и нас като използва комбинации от лъжи и неща, които желаем. Ако може да ни накара да се усъмним в Божията добрина чрез лъжа, тогава сме на път да съгрешим.
Ето пример за общото в сексуалното изкушение: Сатана често се опитва да убеди хората, че ограничаването на секса в брака е остаряло и неприложимо. Той казва на хората (най-вече на не семейните и тийнейджърите), че Бог несправедливо задържа секса от тях. Казва им също, че няма да има никакви или малко последици от секс извън брака и /или гледане на порно. Резултатът е, че много хора се съмняват в Божия добър план за секса и се поддават на разврат, прелюбодеяние, хомосексуалност, порнографията и много други лоши алтернативи. След това тези хора откриват, че последиците са реални и често много по-лоши, отколкото са си мислели.
Унищожи лъжите с истина: Силата на лъжите се разрушава от истината. Исус каза: "Ако стоите в Моето слово вие наистина сте моите ученици. И ще научите истината и истината ще ви направи свободни" (Йоан 8: 31-32 англ). Както Исус каза ние трябва да бъдем запознати с Неговото слово, което е записано в Библията. Да прекарваме време в библейско изследване е от решаващо значение за успеха на бойното поле на изкушенията. Това е изучаване и наизустяване на библейски стихове, приложими за различни изкушения, които можем да се сблъскаме в секс зависимостта.
Когато четете следните лъжи, помолете Светия Дух да ви помогне да разпознаете лъжите, в които може би сте повярвали. Исус каза за Святия Дух, "Той ще Ви покаже цялата истина" (Иоан 16:13 англ). Опитахме се да отговорим на всяка лъжа с истината от Библията.
Лъжа Истина
Никога няма да мога да се освободя от секс зависимостта
Исус умря на кръста така че ние да БЪДЕМ свободни от какъвто и да е грях, с който се борим или сме въвлечени. Святия Дух, които възкреси Христос от мъртвите дава живот на смъртните ни тела, за да можем да живеем в свобода (Римляни 8:11,13) .
Животът чрез Исус Христос носи духовното обновяване и нова природа, които ни правят способни да ходим в чистота, точно както Исус (2 Коринтяни 5:17).
Без значение колко лошо сме съгрешили, все още можем да дойдем при Исус и да получим прошка и очистване. Исусовата кръв покрива всички наши грехове. Евреи 6:17-20 потвърждава, че ние имаме надежда в Исус, които е котва за нашата душа.
Порнографията помага на сексуалния ми живот в брак
Порнографията разрушава брака и сексуалния живот чрез похот. Макар че може да донесе краткотрайно удоволствие, тя уврежда брака ти с любов, вдъхновена от плътско удовлетворение. Това е само въпрос на време преди да се влошат нещата. Похотта естествено иска още и още така, че ще откриете, че търсите по-вълнуващи обекти, отколкото вашият съпруг /а е в състояние да ви даде.
Не мога да живея, без никакво порно (и / или сексуален грях)
Врагът иска да повярваме, че ние не можем да оцелеем и да се наслаждаваме на живота с "диета" към греха.
Истината е, че животът в грях произвежда духовен живот, който води в крайна сметка до физическата смърт. Истинският живот започва с живот според Божия Дух и не задоволяване на греховните желания. (Римляни 13:14, Йоан 6:63). Ние МОЖЕМ да живеем без грях!
Когато се подчиняваме на Бога със сексуалния си живот, това ще доведе до мир и е най-доброто състояние да се възползваме от плодовете на здравословен брак (текущ и бъдещ). Сексът не е дадено право на всеки човек, а по-скоро е дар от Бога за всеки, които се жени. За тези, които не са сключили брак, предизвикателството е да се доверите на Бога и да изчакате за Неговата промисъл за живот, брак и секс. (Виж: "Да бъдеш несемеен" ).
Бог няма да ме приеме, защото постоянно падам в изкушения
Сатана е специалист в осъждението и отчаянието.
Веднъж след като ни съблазни да съгрешим, той ни осъжда затова, че сме съгрешили, казвайки ни, че никога няма да бъдем свободни. Казва ни също, че никога няма да бъдем в състояние да угодим на Бога. Исус умря, за да имаме мир с Бога.
Бог не ни е ядосан за това, че сме съгрешили. Той копнее да приемем Исусовата жертва и да живеем в реалността на новия живот, който ни е приготвил. Исус понесе целият Божий гняв, заради нашите грехове (Исая 53:4 -12, Исая 54:10). Бог няма да ни отхвърли, когато го помолим за помощ.
Бог ме направи по този начин
Бог не прави грешки. Той ни създаде добри, но ние биваме покварени от раждането си чрез грешното естество, наследено от Адам (Римляни 5:12). Ставаме роби на греха, когато се покоряваме на греховните желания. (Римляни 6:16). Когато сме роби на греха е много лесно да обвиним за това Бога. Когато направим това си мислим, че се освобождаваме от отговорността за греховете си. Но, Бог не е виновен - ние сме! Стъпката за получаване на свобода започва с поемане на отговорността за греха ни чрез изповядването му пред Бога.
Забраненият секс е по-приятен
Забраненият секс ни прави роби на похотта. За известно време нашите забежки в забраненото могат да ни доставят удоволствие, но скоро ще пожелаем повече риск, повече показност, повече тръпка и т.н. и ще се задълбочим в покварата. Нашите собствени действия могат да ни донесат себепроклятие, което ще ни направи неспособни да се наслаждаваме на добрите неща, които Бог ни е дал. Римляни 1:20-32 се описва какво може да се случи, когато следваме пътя на разрухата. Онези които уповават на Бога за задоволяване на техните сексуални потребности, ще се наслаждават на удоволствие и трайно задоволяване (Псалм 36:7-9; Йоан 4:14). Бог се грижи и посреща нашите нужди (Филипяни 4:19).
Всеки секс е добър
Бог ни даде някои много специфични указания за това какъв секс е приемлив. Бог ограничава секса до брак между един мъж и една жена (Марк 10:6-9, Битие 2:24). Всяка сексуална дейност извън този контекст е грях, която има последствия и в някои случаи последиците са за цял живот (виж "Последици"). Бога също ни даде конкретни насоки за голотата като ни каза да не разкриваме половите си органи пред други лица, освен пред нашият партньор (Авакум 2:14-16, Исая 57: 8, Езекиил 23:18). Порнография показва голота и това вбесява Бог! (Езекиил 23:18).
Библията учи, че сексът е мръсен
Сексът е добър! Библията учи, че Бог създаде секса като чудесен подарък за радост между мъжа и жена в брака. Той постанови това да бъде един интимен израз на любовта само между съпруга и съпругата. Виж какво Библията казва за този вид секс:
"Изворът ти да бъде благословен и весели се на жената на младостта си. Нека тя да ти е като любезна кошута и мила сърна; нейните гърди да те задоволяват винаги, нека завинаги да бъдеш пленен от нейната любов. Защо да бъдеш пленен, сине мой, от прелюбодейка? Защо да прегръщаш съпругата на друг мъж?" Притчи 5:18-20 англ.
Когато сексът се отстранен от този контекст и / или използван от порнография или чрез други средства, той води до пристрастяване и разрушаване.
Порнография не наранява никого
Порното вреди на зрителите. Притчи 6:27 казва: "Може ли някой за сложи огън в пазвата си и дрехите му да не изгорят?" Отговорът, който се подразбира е "Не". Пожелаването на хора с очите и мислите е все едно вече си извършил греха с тях. (Мат. 5:28). Порното ни учи на похот и живот в един фантастичен свят на зли мисли. В резултат на това горим в ненаситна похот, която ни кара да търсим удовлетворение. Спомените, произтичащи от нашата порно дейност могат да се помнят през целия живот и да увредят способността ни да се наслаждаваме на секса в брака. Порнография също може да ни заведе по пътя на разрушителни извращения - педофилия, хомосексуалност, изнасилване и злоупотреби са само някои от многото възможни дейности, които порното насърчава.
Порното вреди на семейството на зрителите. Например децата ти могат да бъдат измъчвани от злите духове, които измъчват вас или просто те могат да се пристрастят към порното, когато се натъкнат на вашето порно скривалише на компютърни файлове или списания. Вашият съпруг / съпруга може да бъде смазан, ако той / тя открие, че сте извършвали "умствено прелюбодейство" чрез порното.
На него или на нея може да им е трудно да ви се доверят отново. Вероятно ще отнеме години, за да се научите отново как да обичате своя съпруг/а и да елиминирате задушаващата ви похот. Ще се наложи да се научите как да правите секс по любящ начин, защото досега сте били настроени за похот чрез порно.
За повече информация вижте "Как действа порнографията" и "Защо порнографията е толкова вредна" .
Щом се оженя ще спре порно зависимостта ми
Бракът може да направи порно зависимостта по-лоша и порно зависимостта руши сексуалния живот в брака! Има няколко причини за това, но една от основните причини е, че порното зависимите, сексуално са свикнали да отговарят на желанието за секс с порно снимки и самозадоволяване. Замисълът на секса в брака е да бъде изграждан върху любовта. Похотта и любовта са пълни противоположности!
Порно зависимите трябва да разрушат тази зависимост преди да се оженят.
Похотта е като любовта
Похотта е точно обратното на любовта.
Няма нищо лошо с похотта /пожеланието/
Похотта /пожеланието/ е грях (Мат. 5:28). Тя е много вредна и често е отправна точка за много други видове зло. 1 Йоан 2:15-17 ни казва, че похотта всъщност ще попречи на Божията любов да бъде в нас! Ако ние нямаме Божията любов, ние сме уязвими да бъдем изпълнени с всяка друга форма на злото. Римляни 1:20-32 ни дава пример за това, което се случи, когато християни от Рим следваха пожеланията си /похотта/.
Те бяха изпълнени с всяка форма на зло (29-30).
Самозадоволяването е безвредно и здравословно
Мастурбацията води до пристрастяване и чрез пожеланието контролира съзнанието ни. Тя също разрушава сексуалния ни живот в брака като ни насочва към самите себе си. Maстурбацията не ни учи на любов и отдаване на партньора по време на секс. А всичко, което търси е само за собствените ни егоистични желания. (Виж страницата за Мастурбацията)
Бог е несправедлив и нелюбящ да ограничи секса в брака.
Бог е свят, което означава съвършен в добротата и праведност. Бог също ни обича много. Той доказа Своята любов към нас като пожертва Исус за нашите грехове. Бог ограничи секса за брака, са да ни защити от много проблеми, които идват със сексуалния грях. Сексуалният грях носи духовно объркване, извращения, робство, зависимост, унищожаване на семействата и множество други възможни странични ефекти. Сексът е толкова могъщ, че той може само да бъде безопасно съхранен в брак с любов, където има посвещение за цял живот, доверие и интимност. Веднъж щом като извадим секса от този контекст, той става нестабилен и лесно да се превръща в похотлив стремеж.
Многото секс носи задоволство и удовлетворение
Трайното задоволство идва от познаването на Бог. Когато следваме Бог, Той ни задоволява с добри неща, които ни правят постоянно задоволени (вж. Псалм 103:2-5, Псалм 107:9, Псалм 145:16, Псалм 36:7-9, Йоан 4 : 14). По същия начин сексуалният грях произвежда похот, която е в постоянно желание за още. Похотта е пълна липса на задоволство.
Предбрачният секс е добър, ако планираш да се ожениш за този човек
или
Сексът е добър, ако сте посветени един на друг и сте ангажирани в моногамна връзка.
Независимо дали сте си обещали да се ожените или си мислите, че евентуално ще се ожените, всъщност вие все още не сте сключили брак. Библията е категорична, че сексът извън брака е грях (1 Коринтяни 6:9, 2 Коринтяни 12:21 , Галатяни 5:19; Евреи 13:4; Колосяни 3:5, Второзаконие 22:13-28). Последиците от предбрачния секс ще включват ощетена интимност в бъдещия ви брак.
Бог не се интересува за това какво правя с тяло си
Бог е дълбоко загрижен от това, което правим с нашите тела, защото нашите тела буквално са храмове за неговия Дух. 1 Коринтяни 6:12-20 описва специалната функция на нашите тела и как ние сме призвани да почитаме Бога, като не отдаваме телата си в частност на сексуален грях. Сексуалният грях ни свързва духовно с този с когото правим секс (физически и психически). Тъй като Божият Дух живее в нас като християни, ние опозоряваме нашите тела и оскверняваме Божия храм чрез нашия сексуален грях. Да пазим телата си от сексуален грях е духовен акт на поклонение (Римляни 12:1-2).
Моята зависимост ме прави не способен за християнско служение
Всички съгрешиха и недостигнаха Божия свят стандарт (Римляни 3:23). Всеки служител на Евангелието е съгрешавал в една или друга област. Секс зависимостта не те дисквалифицира от това да бъдеш служител. Всъщност, ако вашето служение е причина да паднете в изкушение, трябва да отстъпите от него за известно време, докато разрушите това робство с Божията помощ. Вашата победа над греха най-вероятно ще отвори врати, за да помогнете на други, които търсят пътя към свободата.
Аз съм извършил непростимия гряхВижте нашата страница за "Непростимия грях"
Твоето тяло не е достатъчно добро да бъде сексуално успешно
Тези лъжи се поддържат от продавачите на пенис-уголемяващите продукти, гръдните имплантанти и секс средствата.
Въпреки че могат да бъдат оправдани нуждите, за някои от тези продукти, твърде често хората се чувстват сексуално-недостойни, защото не притежават "съвършената" физическа форма, която виждат по телевизията или на друго място. Врагът има за цел да ни накара да се съмняваме, в това че Бог ни е създал с капацитета и способността естествено да се радваме на сексуалния съюз с нашия партньор. Врагът иска да ни саботира насладата от секса със страх от провал и / или отхвърляне от противоположния пол. Този начин на мислене, разбира се е поощрен от порнографските продукти като "въпрос на размер" и други глупости. Относно секса, можем да се доверим на Бога, че ни е дал всичко необходимо да се наслаждаваме на секс с нашия съпруг / съпруга. Също така можем да поискаме от Него да ни помогне да преодолеем всякакви страхове около секса, така че да можем да се насладим напълно (духовно, емоционално и физически).


Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=16

Свидетелство

Разказ от автораЗа първи път видях порнография в началното училище в списания, които моите приятели имаха. Скоро след това започнах да мастурбирам. В гимназията, преживях типичните младежки хормони и често позволявах на мислите ми да фантазират за момичета. Търсех и също физически отношения с момичета.
В колежа продължих да търся порно източници. Отношенията ми с моята приятелка по това време бяха дълбоко повлияни от порното, което бях гледал. Скоро бях погълнат от желание за секс и позволих страстта да контролира мислите ми. Тъй като се справях добре в училище и имах привлекателна приятелка, моята гордост се превърна в допълнителен опора за дявола. След колежа влязох в армията и още повече се увлякох по порнографията и то в различните й форми. Също така продължих да търся сексуални отношения с жени.
Мислех си, че брака ми ще помогне да преодолея навиците ми с порното и мастурбацията. Но грешах. Спомням си как бързо биеше сърцето ми като купувах порно списания от местния магазин, малко уплашено, че мога да видя някой от църквата. По това време, аз бях младежки лидер, но страхът, че ще бъда видян, не беше достатъчен да ме спре да не купувам порно. След като се удоволствах от порно за няколко дни, аз го хвърлях в срам и отвращение, решен никога да не го погледна. След няколко седмици, пак се връщах, търсещ повече. Никога не ми носеше удовлетворение, но повече изгарящо желание за още.
Когато си прекарах интернет цяло ново измерение на изкушения ме удари. Изведнъж можех да посещавам порно сайтовете, свободно и тайно, по всяко време. Интернет предлагаше почти всичко, което можеш да си представиш в порното и започнах редовно да го търся. Имах планирано време да сърфирам за порно, когато жена ми я нямаше или си беше легнала. Зависимостта ми неотклонно ме превземаше. Знаех, че трябваше да спра, но не знаех как да го направя.
Знаех, че Бог ме зовеше да се върна към взаимоотношенията с Него. Чувствах Светия Дух в сърцето и съвестта ми. Започнах да разпознавам заблудителния "двойствен живот". Бях водач, ходещ на църква - християнин отвън, а от вътре сексуално зависим. Знаех, че е грешно да гледам порно и да си фантазирам за секс, но ми изглеждаше твърде трудно да спра. Можех да запазя 2 или 3 месеца "целомъдрие" преди да падна отново. Изглеждаше като безкраен кръг.
Истината за моето положение беше, че бях изграждал крепостта за сексуалния грях в продължение на много години, чрез гледането на порно, фантазирането и мастурбирането. Тази крепост беше станала почти непобедима. Изображенията, които бях гледал през годините ми причиняваха спомени и ми бяха постоянен източник на изкушения. Навикът към гледането на порно беше разклатило брака ми и нарушило сексуалния ни живот. По вълнуващо ми беше да гледам порно, отколкото да бъда с жена си.
Една нощ през юли 1998 г. около 2 часа, не можах да заспя. Чувствах силен подтик да поискам от Бога помощ за свобода от моята секс зависимост. Вместо да влизам в интернет да сърфирам за порно, отидох във всекидневната и паднах на колене да се моля. Изповядах гряха си и пожелах да бъда свободен. Помолих Бог да ми прости и да ми помогне. Това беше една искрена молитва, за разлика от многото вяли молитви, които имах в миналото. Макар че не е имало светкавици и гръмотевици, след като се помолих, аз бях в състояние да се върна в леглото и да заспя. На следващия ден разбрах, че нещо се е променило в мен! Бог бе извършил чудесна работа в мен - аз бях различен - някак Бог ми бе променил, така че мога да устоя на импулса да гледам порно и да мастурбирам. Бях напълно свободен от зависимостта от секса от тази нощ!
През годините след това, Бог ме учеше как да ходя в сексуална чистота. Научих за духовната страна на сексуалния грях и другите изкушения. Научих как да получа изцеление от Бога и да ходя с Него всекидневно. Научих как Светият Дух играе ключова роля в подпомагането ни да живеем като нови създания в Христа. Писах всички тези неща в страниците на този сайт, за да помогна на други хора да избягат от примката на секс зависимостта и да ходят в победата която Бог е подготвил за тях.
Ако се бориш със сексуална пристрастеност, искам да знаеш, че ти също можеш да имаш свобода. Бог е единственият, Който може да ти даде сигурна помощ и завинаги да те освободи от зависимостта ти. Няма ограничение за начините, по които Бог може и ще се движи в живота ти, ако го помолите. Посетете нашата страница за "Свидетелства на освободени хора" , за да разберете какво Бог прави в живота на хората .Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=28