понеделник, 24 август 2009 г.

Когато си несемеен


Тъй като много oт секс зависимите са несемейни чувстваме, че е важно да включим тази страница в нашия сайт. Пиша тази страница за човека, които е поставил вярата си в Исус Христос и желае да живее за Бога. Ако не сте повярвали в Исус , моля посетете нашата страница "Стъпки за спасение" .
Трудно е да чакаш. Библията казва: "Господ е добър към тези, които Го чакат, към душата, която Го търси." (Плач Ерем. 3:25 англ). Понякога е трудно да чакаме Бог за неща, които искаме или се нуждаем. Когато бях младеж, си спомням как ме чукаха хормоните. Сексуалните мисли бяха често в ума ми. Идеята за чакане да стана на двадесет и няколко, да се оженя и се наслаждавам на секса не ми харесваше. С моята гордост и нетърпение, започнах да мастурбирам, да гледам порнография, да търся гаджета, които да задоволят моите изгарящи желания.
Чакането на Бог е може би най-трудно, когато се надяваме и молим правилния човек да са появи. Независимо дали сте млади и се борите с хормоните, или по-стари и се борите с депресията, вярата, че Бог ще посрещне вашите нужди за партньор и любов е предизвикателство. Нашата вяра в Бога не трябва да отслабва, когато сме изправени пред въпроси като: "Ще имам ли възможност да се радвам на секс в брака?", или "Ще бъда ли несемеен цял живот?", или "Защо женените хората могат да се наслаждават на дара - секс, а аз трябва да съм без него? ", или "Бог дали не ме е забравил? "
Позволете ми да Ви насърча, че Бог има добъри планове за вас.
Еремия 29:11 казва: "Защото Аз знам плановете, които имам за вас," заявява Господ, "планове за успех, а не за провал, планове да Ви дам надежда и бъдеще" (англ). Изсква се стъпка на вяра да повярваме, че Бог има добри планове за нас, особено ако остаряваме и нещата изглежда не се получават.
Помислете за Авраам, които беше на около 85, когато Бог му каза, че ще има син. 15 години по-късно, Сара роди Исак. Обзалагам се, че тези 15 години са били дълги и тихи, което било много трудно за Авраам да продължи да вярва в това, което Бог му е казал. Да чакаш за брак може да бъде подобно предизвикателство на вяра. Библията ни казва, че Бог има добри планове за нас..., че Той ще ни сложи короната от "милосърдие и благи милости" (Псалм 103:4), трудно е да повярваме, особено когато се отнася за брачен партньор и често оклюмваме. Помнете, че Бог е Бог на невъзможното (Мат. 19:26). Дори когато изглежда, че нещата няма да се случат, Той може да направи чудо за вас.
Ето някои предложения, които ще ви помогнат да останете чисти като не семейни:
Не гледай порно и не мастурбирай: Когато правим неща, които насочват ума и очите ни към похот, ситуация става още по-невероятно трудна. Порнографията и мастурбацията често са натрапени като безобидни сексуални навици за несемейните, но далеч не са толкова безвредни, защото порното прониква в съзнанието ни със зли мисли, докато пък мастурбацията засилва пристрастеността ни чрез модели на мислене.
Моли Бог за подходящ брачен партньор. Ако имате желание да се ожените, насърчавам ви да се молите на Бога за подходящ брачен партньор и да Му се доверите, че Той ще ви го доведе на Неговото време. Когато Бог създаде Адам, той разпозна необходимостта на Адам от съпруга. И каза: "Не е добре за човека да бъде сам." Бог реши да направи Ева за него и я доведе при него. Адам беше въодушевен, тъй като Ева беше всичко, за което е мечтал (и даже повече от това).
Търсете Господа: След като сте помолили Бог за съпруг/а, използвайте времето си да търсите Бога и работете върху взаимоотношенията си с Него. Бог ни казва: "Но първо търсете Неговото царство и Неговата праведност, а всички тези неща ще ви се прибавят "(Мат. 6:33 англ). Здравият брак със сигурност може да бъде част от нещата, които Бог ще ви даде, ако търсите първо царството Му. Всеки път, когато сте изкушени да се притеснявате затова, че все още нямате съпруг/а, припомнете си Филипяни 4:6-7 и изповядайте за себе си, че получавате Божията мир. Намирам това за много ефективно в моя собствен вървеж за нещата, за които съм се доверил на Бога.
Не гледай наоколо на другите хора и на техните ситуации. Толкова е лесно да се огледайте и да се чудите защо Бог благословя другите хора, а вас не. Имайте предвид, че сте специално проектирани и единствени по рода си.
Бог има специална цел и план за живота ти, като на никой друг. Техните ситуации и цели в живота са различни от вашите.
Помоли Исус за помощ в съпротивата на изкушенията. Не забравяйте, че имате Исус с вас през цялото време. Неговият Дух - Святият Дух - живее с вас и във вас, Исус е добре запознат с предизвикателствата на несемейния живот. Той живя като несемеен човек в продължение на повече от 30 години. Библията ни казва, Той беше изправен пред всяко изкушение (включително и сексуално) и затова е в състояние да ни разбере във всяко изкушение, което срещаме. Той е в състояние да ни подкрепи да се съпротивим на изкушенията (Евреи 2:17 -18; Евреи 4:15). Когато Му се молим да ни помогне да се съпротивим на изкушения, не се стеснявайте да Му кажете за вашето безсилие - той ви разбира и ще ви помогне.
Победи лъжата с истина: Дяволът се стреми да отслаби нашата вяра и да ни впримчи в грях. Всеки аргумент, който представя се основава на лъжа. Истината разчупва властта на дяволските лъжи. Когато разберем истината, ще бъдем свободни от робството на лъжите (Йоан 8:31-32)
Лъжа
Истината
Съвсем сам съм
Бог е с вас през цялото време.
Неговият Дух живее във вас като последовател на Исус (Римляни 8:10-13). Бог те е осиновил като син (Римляни 8:15-16).
Бог няма план за моя живот
Бог има добри планове за вас (Еремия 29:11-14).
Той иска да ви благослови и с добри неща (Псалм 103:2-5). Ако го почитате с живота си, и Той ще ви почете (Псалм 5:12).
Аз не мога да се съпротивя на тези изкушения
С Божията помощ, Вие можете да устоите на всяко изкушение (1 Коринтяни 10:13, Римляни 8:11,13)
Вие сте нищо, ако не сте сексуално активни
Вие сте високо оценени от Бог (Псалм 139:13-18). Сексът извън брака е грях.
Вие огорчавате Бог, когато сте сексуално активни несемейни.
Живот в сексуална чистота, като несемеен е почитане на Бога. Тя е форма на духовно поклонение (Римляни 12:1-2). Независимо, че светът може да ви се присмива, вие угаждате на Бога. Той ще ви благослови за това (Плач Ерем.3:25, Матей 5:6,7,10-12).
Имам право да се ползвам от секса, като несемеен
Твоят Създател те е направил със сложен замисъл. Твоята сексуалност е силна част от това кой сте. Тъй като сексът, създава връзки между хората, емоционални, духовни и физически, затова Бог е заповядал, те само да се създават в областта на сигурността и посвещението в брака. Това увеличава интимността и сигурността за децата, които могат да бъдат създадени като резултат. Сексът е дар от Бога за тези, които се посвещават на брака. Вашето "право" да се ползвате от секса като несемейни, не е нищо повече от доброволно извършване на грях.
Сексът е основна необходимост за съществуване
Мога ли да живея без секс? Разбира се, желанието за сексуална обвързаност може да бъде много силно, но е възможно да се въздържим. Павел, Исус и Йоан Кръстител бяха не семейни хора, които доказаха, че животът без секс е възможен. Павел споменава в посланието си, че да си несемеен може да бъде подарък от Бога (1 Коринтяни 7:1,7,8). Той също посочва, че несемейният може да съсредоточи вниманието си върху това да угажда на Бога по всеки начин, когато семейните хора не могат да правят така (1 Коринтяни 7:32 - 35).
Бог ме наказва за моя грях, като ме държи несемеен
Тъй като Исус понесе всяко наказание за нашия грях на кръста, Бог вече не ни е ядосан, когато съгрешаваме. Естествените последици от нашия грях често може да изглеждат като че ли Бог е срещу нас, когато в действителност ние просто жънем това, което сме посяли. Въпреки, че Бог може да не премахне последиците от нашите грехове, Той често предлага прошка и изцеление. От друга страна обстоятелствата нямат нищо общо с греха в нашия живот. Вероятно Бог има различен план за нас, отколкото ние очакваме. С надежда ще се доверим на Бог за точното време за всичко в нашия живот и ще продължим да го следваме.
Моят брак няма да бъде успешен, ако не съм сексуална супер звезда на моята първа брачна нощ
Ти може би си се хванал на това, но това е хитра лъжа, която ни кара да си мисли за първата брачна нощ като за изпит. Хората имат непреодолимо желание да бъдат сексуално опитни, за да може техният партньор да ги обича и приема. Те започват да гледат порно или да експериментират с пред брачния секс, за да си увеличат "нивото на умение." Истината е, че колкото с по-малко опит в секса пристъпиш в твоята първа брачна нощ, толкова по-добре. Колкото по-малко сексуални спомени като "багаж" имате, толкова по-малко вероятно е да сравнявате партньора си с бивш любовник / чка или порно звезди. Първата брачна нощ трябва да бъде началото на един чудесен сексуален живот в брака, където вие и вашият партньор растете в интимност заедно. Най-добрият секс се получава, когато интимността ви е на най-високо ниво, но отнема време, за да изградим интимност. Всеки човек реагира малко по по-различен начин и част от насладата в брака е да разбереш от какво вашия съпруг / съпруга изпитва най-голямо удоволствие.
Накрая, осъзнахте ли вече, че да сте несемейни е една отлична възможност да развиете взаимоотношенията си с Бог? Апостол Павел беше един от най-големите несемейни хора в Библията. Той посочи няколко причини, че да си несемеен това помага да развиеш взаимоотношенията си с Бога. Нека погледнем този пасаж:
1 Сега за въпросите, по които ми писахте: Добре е човек да не се жени.
7 Бих искал всички мъже да са, както съм аз. Но всеки има своя собствен дар от Бога; един има този подарък, друг има друг.
8 Сега на неженените и вдовиците казвам: Добре е за тях да си останат несемейни, като аз съм. 9 Но ако не могат да контролират себе си, те следва да се оженят, защоте е по-добре да се оженят, отколкото да изгарят от страст.
28 Но ако се ожените, не съгрешавате, и ако девица се омъжи, тя не съгрешава. Но тези, които се оженят, ще се сблъскват с много неприятности в този живот, а аз искам да ви предпазя от това.

32 Бих искал да не се безпокойте. Несемейният човек е загрижен за Господните дела - как може да угоди на Господ. 33 Но един женен човек е загрижена за делата на този свят - как може да угоди на съпругата си- 34 и интересите му са разделени.
Несемейната жена или девица е загрижена за Господните работи: Нейната цел е да бъде посветена на Господа и в двете в тялото и в духа. Но омъжената жена е загрижена за делата на този свят - как може да се хареса на съпруга си. 35 Аз казвам това за ваше собствено добро, не да ви ограничавам, но да можете да живеете по правилния начин, категорично предадени на Господа.
36 Ако някой мисли, че действа неправилно, към девица, за която е сгоден, и ако тя вече напредва на години и той се чувства, че трябва да се ожени, той трябва да направи, както той иска. Той не съгрешава. Те трябва да се оженят.
37 Но човекът които е решил този въпрос в своя ум, не по принуда, но под контрола над собствената си воля е решил да не се ожени - този човек също постъпва правилно.
1 Коринтяни 7:1,7-9,28,32-37 /англ./
Обобщение:
•· Добре е да останете несемейни, при условие, че можете да запазите себе си от изгарящата страст (1,8-9) . ... Ако сте решили в ума си и имате контрол над волята си, ще бъде по-добре да не се жените (37).
•· Бракът причинява проблеми в плътта - "физически и земни неприятности" (разширена Библията, 28). Омъжените хората естествено имат посвешението си, раздвоено между угаждането на Бога и на техните партньори (33).
•· Безбрачието може да бъде подарък от Бога (7). Подобно на Исус и Павел, хора, които имат този дар имат изключителната възможност да живеят и служат на Бога. Те са съгласни да живеят без секс.
•· Несемейните хора имат възможността да бъдат изцяло посветени в това да угаждат на Господа, да вършат работата Му, без да си отвличат вниманието към брака (32-35).
Всеки от нас е несемеен в малка част от живота си. Ако успеем да посветим себе си изцяло на Бога, докато сме несемейни, ще бъдем много по-добре подготвени за какъвто и план Бог да има за нас.

Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=31

Няма коментари:

Публикуване на коментар