понеделник, 24 август 2009 г.

Събаряне на крепостите на порнографията

от Дейвид Фостър
Няма да забравя как една нощ питах Бог, защо порнографията има такава сила. Преди всичко това са само снимки, нали? Неговият отговор беше изненадващ. Той каза, че демонични сили се свързват с печалбата от порнографията, греховете на обожанието /блудството, идолопоклонничеството/ и човешкото разрушаване, което е превзело "производството и употребата" на тези "снимки."
В Ефес. 5:3-5 се казва: ... "даже да не се споменава /загатва/ между вас за блудство или някаква нечистота... защото такъв човек като блудник /обожател, идолопоклонник/ няма наследство в царството на Христа и Бога". Колко силни думи!
Идолопоклонничеството е много повече от това да се покланяш пред каменен идол. То включва почитане на сатана и по другите начини също. Когато хората търсят порнографията /за тях това се явява идол/ те дават сърцата си на някой друг, а не на Бог. По този начин те поддават сърцата и умовете си на идоли и изкривяват Божията представа за правилна човешка сексуалност.
Демоничните сили придобиват по-голяма сила в живота ни, когато се предаваме на идолопоклонство /порнография/. Ето защо виждаме хора, които губят браковете си, щастието, себеуважението, кариерата си, общението си с Бога, дори и целия си живот заради тези на пръв поглед обикновени снимки.
Втория аргумент, който Бог ми даде защо порнографията има такава сила е човешкото разрушение, което носи този продукт. Живота на хората буквално е бил разрушен от порнографската индустрия. Децата и тийнейджърите понякога са отвлечени, принудени и насилени да бъдат снимани. Някои дори са убити.
Възрастни пък често позират за снимките само, защото са били бити или заплашени. Много от тях емоционално са сринати и позират в отчаяно търсене на себеценност Да, аз говоря дори за тези, които излизат по телевизията и заявяват, че "тяхната кариера" им е донеслa лично щастие и задоволство. В много случай, такъв човек не може правилно да прецени състоянието си. От друга страна, човекът, който контролира живота им седи зад камерата и ги убеждава да кажат тези неща.
Поради емоционалното отхвърляне, което са преживели те се чувстват сякаш нямат достойнство или стойност и се облягат на вниманието, което постигат посредством порнографски филми или клубове.
Това са извънредно наранени хора!
Когато някой инвестира пари, плащайки са порнография, той финансира това цялостно разрушение на човешки животи. Парите, които се плащат отиват за отвличане на хора, насилване, наркотици, емоционални наранявания и разрушения.
По президентска наредба относно порнографията е открито, че 85% от порнографската индустрия се контролира от организираната престъпност. Така, че не само парите на купувача се използват да финансират разрушението на животите на хората чрез тези снимки, но също се използват за изнудване, отвличане, проституция, убийства и всякакъв род зли дейности.
Когато участваме в такава индустрия, дори и само като потребител, ние участваме в тези престъпления. Демоничните сили печелят голяма власт над живота ни в резултат на това.
Третата силна страна на порнографията е актът на непокорство зад нейното използване. Бог създаде нашата сексуалност да бъде най-изящното отражение на Неговия славен образ и Той ясно и внимателно определи границите на нейното изразяване. Когато отдаваме себе си доброволно на нашия брачен партньор и произвеждаме плод от това единство, ние демонстрираме себежертвата на Бог, дадена за нас. Да насочваме хората към сексуални обекти за похотливи цели е все едно да си правим посмешище с Божият славен образ, врязан чрез човешката сексуалност.
Критично е, че изравяме наши опровержения и се оправдаваме с това, което правим. Важно е да осъзнаем, че въпреки нашия грях Бог все още ни обича и стои с отворени ръце и очаква да ни приеме отново.

Източник: http://purepassion-bg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар