понеделник, 24 август 2009 г.

Свидетелство

Разказ от автора



За първи път видях порнография в началното училище в списания, които моите приятели имаха. Скоро след това започнах да мастурбирам. В гимназията, преживях типичните младежки хормони и често позволявах на мислите ми да фантазират за момичета. Търсех и също физически отношения с момичета.
В колежа продължих да търся порно източници. Отношенията ми с моята приятелка по това време бяха дълбоко повлияни от порното, което бях гледал. Скоро бях погълнат от желание за секс и позволих страстта да контролира мислите ми. Тъй като се справях добре в училище и имах привлекателна приятелка, моята гордост се превърна в допълнителен опора за дявола. След колежа влязох в армията и още повече се увлякох по порнографията и то в различните й форми. Също така продължих да търся сексуални отношения с жени.
Мислех си, че брака ми ще помогне да преодолея навиците ми с порното и мастурбацията. Но грешах. Спомням си как бързо биеше сърцето ми като купувах порно списания от местния магазин, малко уплашено, че мога да видя някой от църквата. По това време, аз бях младежки лидер, но страхът, че ще бъда видян, не беше достатъчен да ме спре да не купувам порно. След като се удоволствах от порно за няколко дни, аз го хвърлях в срам и отвращение, решен никога да не го погледна. След няколко седмици, пак се връщах, търсещ повече. Никога не ми носеше удовлетворение, но повече изгарящо желание за още.
Когато си прекарах интернет цяло ново измерение на изкушения ме удари. Изведнъж можех да посещавам порно сайтовете, свободно и тайно, по всяко време. Интернет предлагаше почти всичко, което можеш да си представиш в порното и започнах редовно да го търся. Имах планирано време да сърфирам за порно, когато жена ми я нямаше или си беше легнала. Зависимостта ми неотклонно ме превземаше. Знаех, че трябваше да спра, но не знаех как да го направя.
Знаех, че Бог ме зовеше да се върна към взаимоотношенията с Него. Чувствах Светия Дух в сърцето и съвестта ми. Започнах да разпознавам заблудителния "двойствен живот". Бях водач, ходещ на църква - християнин отвън, а от вътре сексуално зависим. Знаех, че е грешно да гледам порно и да си фантазирам за секс, но ми изглеждаше твърде трудно да спра. Можех да запазя 2 или 3 месеца "целомъдрие" преди да падна отново. Изглеждаше като безкраен кръг.
Истината за моето положение беше, че бях изграждал крепостта за сексуалния грях в продължение на много години, чрез гледането на порно, фантазирането и мастурбирането. Тази крепост беше станала почти непобедима. Изображенията, които бях гледал през годините ми причиняваха спомени и ми бяха постоянен източник на изкушения. Навикът към гледането на порно беше разклатило брака ми и нарушило сексуалния ни живот. По вълнуващо ми беше да гледам порно, отколкото да бъда с жена си.
Една нощ през юли 1998 г. около 2 часа, не можах да заспя. Чувствах силен подтик да поискам от Бога помощ за свобода от моята секс зависимост. Вместо да влизам в интернет да сърфирам за порно, отидох във всекидневната и паднах на колене да се моля. Изповядах гряха си и пожелах да бъда свободен. Помолих Бог да ми прости и да ми помогне. Това беше една искрена молитва, за разлика от многото вяли молитви, които имах в миналото. Макар че не е имало светкавици и гръмотевици, след като се помолих, аз бях в състояние да се върна в леглото и да заспя. На следващия ден разбрах, че нещо се е променило в мен! Бог бе извършил чудесна работа в мен - аз бях различен - някак Бог ми бе променил, така че мога да устоя на импулса да гледам порно и да мастурбирам. Бях напълно свободен от зависимостта от секса от тази нощ!
През годините след това, Бог ме учеше как да ходя в сексуална чистота. Научих за духовната страна на сексуалния грях и другите изкушения. Научих как да получа изцеление от Бога и да ходя с Него всекидневно. Научих как Светият Дух играе ключова роля в подпомагането ни да живеем като нови създания в Христа. Писах всички тези неща в страниците на този сайт, за да помогна на други хора да избягат от примката на секс зависимостта и да ходят в победата която Бог е подготвил за тях.
Ако се бориш със сексуална пристрастеност, искам да знаеш, че ти също можеш да имаш свобода. Бог е единственият, Който може да ти даде сигурна помощ и завинаги да те освободи от зависимостта ти. Няма ограничение за начините, по които Бог може и ще се движи в живота ти, ако го помолите. Посетете нашата страница за "Свидетелства на освободени хора" , за да разберете какво Бог прави в живота на хората .



Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=28

Няма коментари:

Публикуване на коментар