понеделник, 24 август 2009 г.

Защо порнографията е толкова вредна

Защо порнографията е толкова вредна



Е, какво толкова лошо в порнографията?

Прекарах 20 години или повече, преследвайки порнографията в различните й форми. Oткакто бях освободен, през 1998 г., през годините, Бог ми помагаше да видя и разбера Неговата гледна точка за порнографията. Създадох страницата, за да споделя тази перспектива и да отговоря на въпроса: "Какво й е толкова лошо на порнографията?" Като цяло, порното влияе отрицателно на всеки зрител, независимо от религиозните убеждения, вероизповедание, пол или възраст. Ето моят списък от причини, които обясняват това:

1) Порнографията храни пожеланието на очите и похотта на плътта, които никога не са задоволени. Тя оставя у зрителя ненаситен апетит за все повече и повече, за постигне на същата "сексуална висота." Той лесно заробва хора към собствения им ненаситен глад и отваря врати към други форми на злото, като гняв, злоупотреба, насилие, омраза, лъжа, завист, натрапчивост и егоизъм. Силата на порното се открива, когато порно зависимият се опитва да спре навика си, което е почти невъзможно без помощ.

2) Порнографията настройва ума на зрителя да мисли постоянно за секс. Тя изкривява и извращава мисленето им до такава степен, че сексът е ненужно завишен в техните мисли. Порнографските изображения, са запечатани в мозъка на зрителя с помощта на хормони, освободени по време на сексуална възбуда. Дори ако човек реши да спре гледането на порно, миналите изображения могат да останат с години или дори за цял живот.

3) Порнографията насърчава разрушителната практика и може да доведе до прогресивно пристрастяване. Например, порно сайтове, обикновено имат линкове, показващи всякакъв вид сексуална перверзия, като порно с деца, хомосексуалност, содомия, некрофилия (сексуален интерес към трупове), мазохизъм (удоволствие от насилие или страдание), изнасилвания и садизъм (удоволствие от причиняването на физическа или психическа болка на други). Зрителите, гледали такива неща, естествено увеличават вероятността и те да опитат да действат според това, което са видели. Това може да доведе до сексуални престъпления.

4) Порнографията засилва наклонността да се самозадоволяваш, вместо да споделиш общението си с друг. Например, мастурбацията обикновено придружава гледането на порнография, засилва егоцентричната сексуална ориентация (т.е. похотта), което може да отнеме способността на човек да даде и да получи любов.

5) Пристрастяването към порнографията може да доведе до дългове. Удобството на кредитните карти и транзакциите по интернет, насърчава скрит разход без ограничение. Освен това, порнографията е наводнила общото интернет пространство със съблазнителни рекламни снимки ("закачалки") и имейли, който примамват потенциалните зрители с безплатно порно. Веднъж хванат с безплатен порно сайт, зрителят трябва да плати, за да види повече.

6) Чрез гледане и / или закупуване на порно, зрителите са в подкрепа на порно индустрията и улесняват нейния растеж. Чрез гледане на порно, зрителят също допринася за сексуалната експлоатация на този или на това, което гледа.

7) Гледането на порно може да навреди на семейните връзки на зрителя, да не споменавам шансовете, че неговия или нейния съпруг и децата могат да намерят материала. Порнографията също може да вдъхнови зрителя да опита кръвосмешението, което често се среща. Порното може да вдъхнови и други неща у зрителя (което от своя страна може да повлияе отрицателно върху семейството му) включително сексуално неудовлетворение, лъжи, злоупотреби, афери, дългове, насилствено поведение и ирационално мислене. (виж "Разкази, показващи разрушителното действие на порнографията").

8) Гледането на порно по време на работа може да навреди на репутацията като намали производителността и доведе до изгубване на работа. Тя също може да вдъхнови нездравословни и / или неподходящи взаимоотношения с колеги.

9) Гледането на порно може да увреди у зрителя сегашния или бъдещия му сексуален живот в брак. Зрителите на порнография може да открият, че е трудно да се насладят на истинска интимност със съпруга/та си, когато си мислят или фантазират за някой друг! Освен това, порното изгражда едно нереалистично възприемане за сексуалните отношения. Порнографският секс е режисиран, направен така, че да носи наслада на зрителя. Той отнема това, което Бог е планирал, а именно сексът да бъде интимен израз на любовта между мъжа и жената и го е направил публичен и за развлечения. Когато някой гледа сексуални снимки на други хора за развлечение, той или тя вече има понижена стойност за секса. Това на свой ред ще накърни тяхната оценка и стойност за секс с техния съпруг/а.

10) Гледането на порно ще увеличи у зрителите склонността към лъжа, защото той или тя ще има естествено желанието да го запази в тайна, за да избегне критиката, объркването, срама и / или желанието да се предадат на навика си.

11) Гледането порно може да доведе до зависимост от мастурбация.

12) Гледането на порно носи сериозни духовни последствия (виж страницата с "Последици"). Например, тя отваря врата за духовно потисничество и объркване в живота на зрителя. Силата на порнографията е много зла. Тя се стреми да контролира и доминира живота на зрителите, като позволява и на други форми на злото да получат влияние над човека. Щом веднъж човек започне да търси порно, очите му стават врата за злото да влиза в него. И в последствие злото може да притъпи у зрителя способността да разпознава доброто от злото. Тъй като традиционните морални ценности са замъглени, объркването лесно настъпва.

13) Гледането на порно помага да започнете да вярвате в лъжите, които то подкрепя. Ето някои от тях:

  • Сексуална свобода е равна на щастие
  • Развратеният секс (хомосексуален секс, кръвосмешение, и т.н.) е по-забавен от "нормалния" хетеросексуален секс
  • Няма никакви последствия на сексуална безразборност
  • Сексуалното изразяване е право, то не е дадено от Бог или подарък определен от Бога
  • Можете да живеете здравословен живот с порно изображения плаващи в ума ви
  • Порнографията не вреди на никого
  • Сексът е нещо, което може да бъде правено преди всичко за собствено удовлетворение
  • Порно звезди са най-щастливите хора на земята
  • Възрастните може да гледат порно без никакви трайни странични ефекти
  • Порнографията ще помогне на сексуалния ми живот
  • Порнографията е просто нещо безобидно, което всеки гледа

За повече информация виж още: "Лъжите на порнографията".


Източник: http://purepassion-bg.com/article.php?id=14

Няма коментари:

Публикуване на коментар