неделя, 26 юли 2009 г.

27 ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ ДА ИЗЧАКАМЕ СЪС СЕКСА ДО БРАКА

Бог ни е подарил едни чудесни принципи, които да ни защитават и осигуряват един щастлив живот. Ние християните приемаме секса насериозно. Предбрачният секс е поемането на огромен риск. Ето ви Божията гледна точка:
А.Бог ни е създал. (Псалм 139:1,2,13)
Б.Бог ни обича. (Йоан 3:16) Той не желае да правим неща, които ще ни донесат болка и страдание. Той има по-добри планове за нашия живот. За това, Той ни поставя граници и ограничения за да ни пазят от неща, които биха ни наранили.
В.Правилата ни защитават и пазят. Това е вярно както за шофирането и спорта, също така и за сексуалността.
Г.Бог ни дава важни принципи за живота, които ни осигуряват благополучие. Един от тези принципи е този, че добрата сексуална връзка се осъществява в брака, не извън него.
Д.Ами свободата? От какво ни закриля Бог? Някой може да каже, че Той не иска да се забавляваме. Представете си, че един човек се учи да скача с парашут. Точно преди самолета да пристигне над мястото определено за скок, той сваля своя парашут. Инструкторът му изкрещява: “Какво правиш бе?” Скачача отговаря: “Искам да бъда свободен. Искам да правя, това което реша. Това, което си мисля, че е правилно, точно то е правилното.” И така той скача. Дали съзнава, че има закон наречен закон за гравитацията и че този закон влияе върху нас, без значение дали ни харесва това или не?
Защо трябва да изчакам докато се оженя за да мога да правя секс?

ФИЗИЧЕСКИ ПРИЧИНИ: ЗАЩИТА

1.Защита от греха срещу нашите тела, които са Божия собственост. (1Коринтяни 6:12-20) Когато правим каквото си искаме това ни причинява болка. Това е гарантирано. Има последици от неподчинението ни на Бога.
2.Защита от пристрастяването към извънбрачния секс. Удоволствието е кратковременно. Много прилича на наркотиците. Вие започвате да желаете все повече и повече. В този смисъл сексът е един капан. И така, какъв е проблемът тук? НИЕ НЕ СМЕ ЖИВОТНИ. Такъв един възглед ни ограбва от човешкото достойнство.
3.Защита от болести предавани по полов път. Един от най-разрушителните и пагубни резултати от извънбрачния секс е предаването на болести по полов път. СПИН, сифилис, трипер, възпаления и много други, включително и рак.
4.Защита от нежелана бременност и аборт.

ФИЗИЧЕСКИ ПРИЧИНИ: ОСИГУРЯВАНЕ

5.Осигуряване на красотата на брачната връзка. Сексът в брака допринася за растящо единение, задълбочаване на любовта и на способността да дариш удоволствие на своя брачен партньор. Сексът в брака е създаден от Бог и е добър. В брака, сексът има възможността да постигне пълнотата на своя вълнуващ потенциал.

ДУХОВНИ ПРИЧИНИ: ЗАЩИТА

6.Защита от Божия съд. (Евреи 13:4) Бог ще съди сексуалната неморалност. (1Коринтяни 10:8; Осия 5:6; 1Коринтяни 6:12-20; 10:14-22; Числа 32:23)
7.Защита от отдалечаването от Бога. Ако смесите светското с Духа на Бога, ще паднете. Извънбрачния секс е грях и ще ви отдели от приятелството и близостта с Бог. Той ще ви повлече към провал в духовния ви живот.
8.Защита от това да бъдем неподходящ пример за другите. Другите гледат това, което правите. Целта на приятелството между момчета и момичета християни е в това да си помагат един на друг в израстването и опознаването на Бога. За това, първо, ако се срещате с нехристияни целта не може да се осъществи. Второ, ако имате сексуална близост се отделяте от Бога и завличате с вас и други хора.

ДУХОВНИ ПРИЧИНИ: ОСИГУРЯВАНЕ

9.Бог благославя нашата чистота. (Притчи4:23; Римляни 16:19; 1Солунци 4:3-5,7; 1Царе15:22, Римляни 12:1; 1Коринтяни6:19,20)
10.Търпението е плод на Духа. Очакването изгражда вълнението и посвещението. Очакването развива един добър характер. Здравословно е за духовния ни живот да посвещаваме тялото си на служба за Христос.
11.Чакането изгражда доверието. Предбрачния секс е предпоставка за това да бъдеш склонен да спиш и с други партньори освен с твоя след брака. Твоят отговор на изкушението на предбрачния секс е верен изпит за това дали ще си позволиш да преспиш с някой друг и след брачния олтар. В този смисъл предбрачните сексуални отношения разрушават доверието между партньорите в брака.
12.Исус може да запълни празнотата. Много хора правят секс, защото чувстват самота и празнота в сърцата си. Връзката с Исус осигурява една връзка на любов, която удовлетворява душата на човека.

ЕМОЦИОНАЛНИ ПРИЧИНИ: ЗАЩИТА

13.Защита от това да бъдеш използван за забавление. “Добре ли беше?” е един унизителен въпрос.
14.Защита от вината. Вината е една от последиците на предбрачния секс. Бог ни е създал със съвест и това е нейния глас.
15.Защита от фалшиви чувства. Чувствата на сексуалното желание могат лесно да се сметнат за любов и посвещение, доверие и възвишеност. Заради това, че сексът е много силно преживяване, то създава много силни емоционални връзки между партньорите. Тези връзки могат да ни накарат да повярваме, че връзката ни е по-дълбока отколкото всъщност е тя.
16.Защита от страданието при раздялата. Раздялата е нещо неприятно. Сексът създава силна емоционална връзка, която при раздялата предизвиква силна болка.
17.Защита от психологическа и емоционална скръб. Част от това, от което Бог ни защитава са опустошителните емоционални последици, които предбрачния секс може да ни навлече: унижение, усещането че сме използвани, вина, гняв, горчивина и т.н.
18.Защита от оскърбително отношение. Мнозина могат да използват миналото ви против вас. Можете да бъдете доста уязвени и да изпитате болка и несигурност от това.
ЕМОЦИОНАЛНИ ПРИЧИНИ: ОСИГУРЯВАНЕ
19.Богатството на зрелостта. Нуждаете се от време за да съзреете. Един от белезите за зрялост е способността да чакаш удовлетворението; да си търпелив докато дойде най-доброто. Самодисциплината включва търпението и ви прави хора със силен характер. Зрелостта чака това, което е най-доброто за вашето тяло. Дали партньорът ви уважава достатъчно за да почака?
20.Утвърждение на личното достойнство. Всеки човек има достойнство. Запазването на секса за брака утвърждава това достойнство.
21.Има само веднъж първи път. Първият път е нещо специално. Запазете го за най-близкия си човек.
ПРИЧИНИ КАСАЕЩИ ВАШАТА ВРЪЗКА: ЗАЩИТА
22.Защита от нарушаване на общуването. Предбрачния секс пречи на доброто общуване. С него общуването е изместено или свързано най-вече с физическото.
23.Защита от обвързващото ухажване. Предбрачния секс ви свързва с партньора преди да сте подготвени за това. Така става трудно да имате необходимо време да останете насаме или да имате време за себе си.
24.Защита от неволно сравняване с други сексуални партньори. Бог е създал сексуалното преживяване, като едно ярко преживяване, изпълнено със значение и запомнящо се.
25.Защита от това сексът да преобладава във вашата връзка над всички други неща.
26.Защита от разрушаване на семейните връзки. Предбрачния секс може да увреди в бъдеще вашия брак. Ако сте управляван от сексуалните желания преди брака това ще продължи и след него. Ако вместо това почакате ще се научите по-добре да обичате своя партньор заради самия него и личността му, а не заради секса. Предбрачният секс ще наскърби и вашите родители, които се безпокоят за вас. Колко от вас биха им поискали разрешение за предбрачен секс?
ПРИЧИНИ КАСАЕЩИ ВАШАТА ВРЪЗКА: ОСИГУРЯВАНЕ
27.Истинската, пълноценна връзка се намира единствено в брака. Да отложите секса за след брака ви дава чудесна, уникална възможност да постигнете единство със своя партньор. Няма да има разочарование от това, че другият не е девствен. Ще имате възможността да изградите забележителна връзка на любов и доверие.
ЗАСЛУЖАВА СИ ЧАКАНЕТО!
НЕ ПРАВЕТЕ СЕКС ПРЕДИ ДА СЕ ОЖЕНИТЕ!

Източник: Имтернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар