четвъртък, 20 януари 2011 г.

Просто секс или нещо друго...



 Има един въпрос, който занимава почти всички жени: „Защо когато Бог е създавал венецът на Своето творение, е вложил в мъжката половина от него толкова много желание за секс?”Наистина, защо Бог създаде мъжа по този начин? Това е една голяма загадка...
Още от ранна тийнейджърска възраст сексът е фантазия, за която мъжете започват да мечтаят и която продължава да занимава ума им през целия живот...
Темата за мъжа и секса е една дълбока свещена тайна. Мъжът вижда в секса нещо по-специално от всичко друго в живота си. Обикновено това, което светът му предлага относно секса е преживяване, което обаче е в пълна противоположност с истинските интуитивни усещания, които Бог е заложил в него. Сексът е нещо повече от едно хвърляне в обятията на внезапно появилата се случайност или шоу за една нощ. Създаден е, за да носи истинска наслада за мъжа, както за тялото му, така и за душата му, но ако го възприема по правилния начин.

Мъжът днес живее в култура, в която смело можем да кажем, че направо „диша” секс! Той е навсякъде около него от сутрин до вечер – на работа, в телевизора, в компютъра…  Дискутира се тази тема, спори се по нея, демонстрира се и се използва за продаване на всичко – от любимите му коли и банките, в които да си влага парите до пастите, с които да мие зъбите си сутрин и праховете, с които да пере чорапите си вечер. Виновен ли е мъжът с неговата сексуалност за гледките и преживяванията, които вижда, когато си обърне погледа на ляво или на дясно? Виновен ли е за плътското изкушение в него, което се появява да полюбопитства и да задълбочи ровичкането в нещата, показани на екрана на компютъра? А какво да прави тогава с киното и хубавия филм, компанията от приятели около него, магазина, от който пазарува? Какво да прави тогава, когато има желание да спре да мисли за това, поглежда в друга посока, за да избяга от тази гледка и очите му попадат на билборд, който го предизвиква още повече да развихри въображението си в тази посока, а умът му се опитва да изнамери оправдание, само и само да се насочи там, където много добре знае, че няма работа. И точно тогава разбира, че като мъж е влязъл в една борба между истинската му заложена интимна и чиста сексуалност и един изгарящ изкушаващ копнеж за нещо повече от правилното...
И така в живота си сам стига до дилемата „Ще преживея ли секса по начина, по който Бог е възнамерявал да бъде, когато го е съдавал или ще бъда въвлечен в цялата паплач относно тази област? Какво да правя, когато дойде изкушение? Как да се справя, когато дойдат страстите и искат да завладеят ума и да разпалят тялото ми?” Най-трудното е, когато мислите и вътрешния глас му казват, че е неспособен да се съпротиви на желанията на плътта? Възможно ли е наистина мъжът да устои, да победи в битката срещу тези вкоренени в този свят желания и да не се поддаде на естествения копнеж за докосване, изразяване и задоволяване?

Мъжът е сексуално същество. Бог го е направил по този начин. Всеки мъж е генетично устроен да реагира на сексуални стимули. Бог знае, че умът на мъжа представлява най-важният полов орган от неговото тяло, а очите му са катализаторите, които го включват. Бог е Този, Който може да помогне на мъжът да намери начин да се справи със секса в главата му, преди той да е стигнал до секс в леглото с някой, който не е негов брачен партньор. Мъжът не е в състояние сам да спечели битката в ума си „Защото, ако и да живеем в плът, по плът не воюваме.  Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но чрез Бога са силни за събаряне на крепости”. (ІІ Коринтяни 10:3-4 ст.). В Римляни, ап. Павел ни насърчава: „Но облечете се с Господа Исуса Христа и не се грижете за страстите на плътта”
(Римл. 13:14 ст.).
Сексуалността е един от най-големите дарове на Твореца. Когато е създавал мъжът, Бог е вложил в него истински, дълбоки и чисти сексуални желания, които да го задоволяват с жената на живота му.Тези желания се развихрят, когато неговата любима ги пробуди, подхрани и стимулира. Сексът тогава изпълнява истинското си предназначение от Бог. А когато мъжът е избрал да следва Бог и да обича жена си, всеки път ще има силата да се съпротивлява на подтика на плътта и изкушението. Ежедневно ще се бори срещу заложените му капани. В същото време ще продължи да мисли толкова много и креативно за секса и ще е напълно задоволен сексуално в своя брак.
Скъпи дами,  приемете, че Бог е създал мъжа с такъв ум, за да радва и задоволява напълно своята половинка. И по този начин винаги да мисли за нея с неутихващото си желание за ласките й. Не вярвайте на клопките, които света иска да наложи, че за мъжа сексът е просто някакъв акт за задоволяване на физическите потребности. Това е нашият начин да изразим любовта си към вас - нашите възлюбени съпруги!

Георги Найденов
снимки: www.sxc.hu

Няма коментари:

Публикуване на коментар