Това е представлява едно от най – опасното от разпространените заблуждения за романтичната любов, не само за отделните индивиди, но и за бъдещето ни като общество. През последните 15, 20 години станахме свидетели на трагичното разпадане на сексуалните норми и традиционните понятия за морал. В резултат от постоянната пропаганда на развлекателната индустрия и средствата за масова информация, хората започнаха да вярват, че предбрачното сношение е полезно преживяване, извънбрачните връзки са здравословни, хомосексуализмът е приемлив, а бисексуалността е дори за предпочитане. Тези възгледи – наречени сега – „новият морал” – отразяват сексуалната глупост на века, в който живеем. И въпреки това се приемат и прилагат от милиони.
Статистиките са невероятно ненормални и деградирали. Морално погледнато тези тенденции могат да се приемат със страх и безпокойство, виждайки в тях потенциалната гибел на обществото ни и начина ни на живот.

 В продължение на поне 50 века човечеството е съзнавало, че неконтролируемият сексуален живот представлява опасност за оцеляването както на отделния индивид, така и на цялото общество. Историята доказва същото. Антропологът Дж.Д. Ънуин е провел изследвания върху 88-те цивилизации, съществували в човешката история. Всяка култура притежава сходен жизнен цикъл, който започва със стриктна система на правила за сексуално поведение и завършва със стремеж към пълна „свобода” на желанията и страстите. Ънуин твърди, че всяко общество, което разширява границите на сексуалната етика, скоро загива. Изключения не е имало...

Защо според вас размножителния ни нагон е толкова тясно свързан с оцеляването? Защото енергията, която поддържа съществуването на един народ, е сексуална! Физическото привличане между мъжете и жените ги подтиква да създават семейства и да се посвещават на тяхното развиване. Това привличане ги насърчава да се трудят, да спестяват и да се бъхтят, за да осигурят оцеляването на семействата си. Тяхната сексуална енергия дава стимул за отглеждане на здрави деца и за предаване на ценности от поколение на поколение. Половия нагон подтиква мъжа да работи, когато на него му се забавлява. Нагонът кара жената да спестява когато и се харчи. Накратко, сексуалната страна на нашата природа – но само когато се изразява вътре в семейството – дава стабилност и отговорност, които иначе не биха съществували. Когато една нация притежава милиони посветени и съзнателни семейства, цялото общество е устойчиво, отговорно и репродуктивно.

Ако запазването на сексуалната енергия в границите на семейството е ключът към здравото общество, то освобождаването ѝ извън тези граници води до потенциална катастрофа. Същата сила, която свързва един народ, може да се превърне в причинител на собственото му унищожение.

Това може да се илюстрира като сравним сексуалната енергия в семейството и физичната енергия в ядрото на атома. Електроните, неутроните и протоните се поддържат в динамично равновесие от електрически сили в атома. Когато атомът и неговите съседи се разцепят в ядрена реакция (както е в атомната бомба), енергията, която дава вътрешната стабилност, се освобождава с невероятна разрушителна сила. Имам достатъчно причини да вярвам, че аналогията между атома и семейството е нещо повече от случайно съвпадение.

Кой може да оспори факта, че обществото отслабва сериозно, когато силното сексуално привличане между мъжете и жените придобива формата на подозрения и интриги в милиони семейства:

Когато жената не знае какво прави мъжът и извън дома;
Когато мъжът не се доверява на жена си в свое отсъствие;
Когато половината от булките застават бременни пред брачния олтар;
Когато двамата младоженци предварително са преспали с множество партньори, изгубвайки по този начин изключителното тайнство на брачното легло;
Когато всеки върши каквото си иска, т.е. каквото му носи незабавно чувствено удовлетворение.


За нещастие най – беззащитната жертва на нормалното общество е малкото дете, което чува как родителите му крещят и се карат. Неразбирателството и огорчението им се изливат върху неговия свят и нестабилността на дома оставя грозните си белези върху младото съзнание. После то вижда родителите си да се разделят с кавга и казва сбогом на баща си, когото обича и от когото се нуждае.

Няма смисъл и да се споменават множеството деца, които се раждат от самотни майки. Повечето от тях никога не осъзнават какво е топъл и грижовен дом. Или да се замислим над неконтролируемият бич на венерически болести, достигащи епидемично ниво сред съвременната младеж.

Незаконни деца, разбити сърца, непълноценни личности, аборти, болести – ето истинското лице на сексуалната революция и на мен лично ми е омръзнало да я превъзнасят и величаят. Бог съвсем ясно забранява безотговорното сексуално поведение – не за да ни лиши от удоволствия, а за да ни предпази от катастрофалните последствия от този гнил начин на живот. Отделни хора или цели нации, избрали да се отрекат от неговите заповеди в това отношение, рано или късно ще платят скъпо за глупостта си. Всичко има своите последствия. Всичкоказано до тук би прозвучало доста крайно и консервативно, но съм сигурен, че много от нас рано или късно съжеляват за направените грешки и поемат психически и физически негативен товар, който се отразява на живота ни.


http://priatelite.com/publications/28-udovolstvia/84-2009-02-25-19-40-47.html